NIEUWSJBL

JBL lanceert over-ear Live 770NC, on-ear Live 670NC en Soundgear Sense

Sinan Kökbugur | 31 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant | JBL

Het Amerikaanse audiomerk JBL heeft een drietal nieuwe draadloze hoofdtelefoons aangekondigd. Het meest opvallende nieuwe model is de Soundgear Sense. De Soundgear Sense lijkt een in-ear model, maar de oordopjes zweven voor het oor en er zit dus niets in de gehoorgang, waardoor de gebruiker zijn omgeving makkelijk kan blijven horen.

JBL Live 670NC en Live 770NC

De over-ear Live 770NC en on-ear Live 670NC zijn allebei voorzien van True Adaptive Noise Cancelling met Smart Ambient-technologie, die verregaand instelbaar zijn. Met de geavanceerde Personi-Fi 2.0-technologie van moederbedrijf Harman kan een aangepast luisterprofiel worden gemaakt.

Beide modellen beschikken over dynamische drivers van 40 mm en bieden JBL Spatial Sound van elke stereo-inhoud. Muzieksignaal komt binnen via Bluetooth 5.3 met ondersteuning van LE Audio. Beide hoofdtelefoons ondersteunen multipoint verbindingen, d.w.z. verbinding met twee apparaten. De gebruiker kan dus bijvoorbeeld naar muziek op zijn tablet luisteren en als de telefoon gaat een gesprek voeren met zijn smartphone.

Met wel tot 65 uur batterijduur blijf je verbonden waar je ook bent. Dat is overigens zonder ANC. Als ANC is ingeschakeld geeft JBL een batterijduur op van 50 uur. En als je toch moet opladen, zul je met de JBL Live 770NC en JBL Live 670NC nooit lang zonder batterij zitten. Dankzij speed-charging krijg je in slechts vijf minuten extra vier uur batterijduur, zodat niets de muziek kan stoppen, aldus JBL

De JBL Live 770NC en JBL Live 670NCzijn binnenkort verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, blauw en zandsteen. De over-ear JBL Live 770NC gaat voor 180 euro over de toonbank en de on-ear JBL Live 670NC doet dat voor 130 euro.

JBL Soundgear Sense: oordopjes die voor de gehoorgang zweven

Meer opvallend is het nieuwe model Soundgear Sense van JBL. Van een afstand lijkt de Soundgear Sense een in-ear model, maar ze zitten niet in het oor van de gebruiker, maar zweven voor de gehoorgang. De gebruiker kan zijn omgeving dus goed blijven horen.

De Soundgear Sense beschikt over aangepaste drivers met een diameter van 16,2 millimeter met een algoritme dat de lage tonen versterkt. Volgens de ontwerpers is de Soundgear Sense bedoeld voor sporters en voor gebruik op kantoor. De Soundgear Sense is stof- en waterbestendig volgens de IP54-norm. Met een optionele nekband is verkrijgbaar als de gebruiker de oordopjes beter wil stabiliseren, bijvoorbeeld tijdens hardlopen of andere drukke activiteiten.

Net als de nieuwe Live-modellen, ontvangt de nieuwe Soundgear Sense muzieksignaal via Bluetooth 5.3 met LE Audio en is koppeling met meerdere apparaten tegelijkertijd mogelijk

De JBL Soundgear Sense, vanaf eind september verkrijgbaar in zwart en wit, zal verkocht worden voor 150 euro.


EDITORS' CHOICE