NIEUWSJBL

JBL Authentics: productlijn van draadloze luidsprekers in retrostijl, te zien op komende IFA 2023

Sinan Kökbugur | 30 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant | JBL

Het Amerikaanse luidsprekermerk JBL heeft een nieuwe productlijn van draadloze luidsprekers aangekondigd. De nieuwe Authentics-serie heeft drie leden uitgevoerd in een retro ontwerpstijl die veel lijkt op de L100 van JBL. Op de komende IFA zullen de luidsprekers aan het publiek worden getoond.

JBL Authentics 200, 300 en 500

Het grootste model is de Authentics 500 die ondersteuning van Dolby Atmos aan boord heeft. De kleinste is de Authentics 200. De Authentics 300 is de middelste en de enige met een batterij aan boord en een draagbeugel om hem makkelijk te verplaatsen.

De Authentics 500 is voorzien van drie tweeters met een diameter van één inch, een drietal 2,75 inch middentoners en een 6,5 inch naar beneden gerichte subwoofer. Het totale versterkervermogen is 270 Watt. De toevoeging van Dolby Atmos belooft een uitgebreidere luisterervaring dan gewone stereo, aldus het persbericht van JBL.

De JBL Authentics 300 is een draagbaar ontwerp met een ingebouwde batterij met een capaciteit voor acht uur. Het instapmodel Authentics 200 beschikt over een twee tweeters met een diameter van één inch, een fullrange woofer van vijf inch en een naar beneden gerichte 6 zes inch passieve radiator.

Alle modellen zijn gebouwd rond een aluminium frame, met een met synthetisch leer omwikkelde behuizing en een klassieke Quadrex-grille. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de JBL L100 die in de zeventiger jaren van de vorige eeuw te koop was. Het uiterlijk is misschien ouderwets, maar de technologie aan boord is absoluut slim. Afhankelijk van de regio werken de luidsprekers met Alexa en Google Assistant, eventueel zelfs tegelijkertijd.

Er is ondersteuning van streaming-functies in de vorm van  AirPlay, Alexa Multi-Room Music (MRM), Spotify Connect en Chromecast. Muziek kan ook via Bluetooth worden aangeleverd. Er is ook automatische zelfafstemming en kalibratie. De JBL Authentics zijn gemaakt van 100 procent gerecycled textiel, 85 procent gerecycled plastic en 50 procent gerecycled aluminium.

De Authentics 200, 300 en 500 zijn vanaf 15 september a.s. verkrijgbaar in klassiek zwart, geen andere kleuren.


EDITORS' CHOICE