NIEUWS

TCL presenteert nieuwe televisies, QD-mini LED-technologie en Dolby Atmos FlexConnect

Redactie Hifi.nl | 29 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant

Televisiebouwer TCL heeft vandaag tijdens een online persconferentie de financiële resultaten van de eerste helft van 2023 besproken en een reeks van nieuwe producten aangekondigd. Dit omvat baanbrekende gepatenteerde Mini LED-technologie, een volledig nieuwe line-up van XL TV's en 's werelds eerste meeslepende geluidservaring met Dolby Atmos FlexConnect.

TCL X955: het nieuwe vlaggenschip

TCL introduceert zijn nieuwe vlagenschip, t.w. de QD-Mini LED TV X955. Deze TV biedt meer dan 5.000 Full Array Local Dimming (FALD) zones en meer dan 5.000 nits piekhelderheid, hetgeen zorgt voor een ongekend niveau van detail en levendigheid. De TCL X955, uitgerust met QLED-technologie, produceert meer dan een miljard kleuren en een uitgebreid kleurengamma van 98% DCI-P3. Het wordt aangedreven door de AiPQ Processor 3.0 - TCL's nieuwste eigen AI-algoritmen om geoptimaliseerde helderheid, contrast, HDR-ondersteuning, kleuren en bewegingen te bieden in verschillende scènes. Het is ook gecertificeerd door TUV Rheinland voor de realistische visuele ervaring.

Naast de uitzonderlijke beeldkwaliteit biedt de X955 krachtige cinematografische audioprestaties en een opvallend ontwerp, een 4.2.2-kanaals oplossing, een maximaal 160 Watt Onkyo-audiosysteem en Dolby Atmos en een ultradun ontwerp zonder randen met de nieuwste oplossing voor kabelbeheer. De TCL X95-serie zal beschikbaar zijn in formaten tot 85 inch en 98 inch in geselecteerde markten wereldwijd.

TCL C95-serie

Als aanvulling op de baanbrekende X95-serie presenteerde TCL de C95-serie, een andere opvallende toevoeging aan het QD-Mini LED TV-assortiment. Met 2.000 Local Dimming zones en piekhelderheid biedt de C95-serie de perfecte balans tussen een groot scherm en uitstekende beeldkwaliteit met premium Mini LED en QLED-prestaties. Bovendien zorgt het 120 Watt Onkyo-audiosysteem en Dolby Atmos voor een bioscoopgeluidservaring. De TCL C95-serie is verkrijgbaar in modellen van 65 inch, 75 inch, 85 inch en 98 inch in geselecteerde markten wereldwijd.

TCL C75-serie

TCL heeft ook een instapmodel QD-Mini LED TV geïntroduceerd, de opmerkelijke C755 (C805 in Europa). Met een piekhelderheid van 1.300 nits en 144Hz VRR stelt het de standaard voor echt goede QD-Mini LED TV's. Voor een 65" TV kunnen alleen 500 Local Dimming zones (of meer) de gewenste Mini LED-beeldkwaliteit bieden. De TCL C755 (of C805 in Europa) is verkrijgbaar in verschillende maten: 50, 55, 65, 75, 85 en 98 inch in geselecteerde markten wereldwijd.

Dolby Atmos Flex Connect

TCL biedt in 2024 een wereldprimeur van meeslepende audio-ervaring in de aankomende reeks TV's met Dolby Atmos FlexConnect, Dolby's nieuwste innovatie op het gebied van meeslepend geluid. Dolby Atmos FlexConnect is een nieuwe functie die het geluidssysteem van een TV naadloos combineert met draadloze luidsprekers om een uitgebreidere maar technisch meer eenvoudige Dolby Atmos-geluidservaring te creëren, afgestemd op elke unieke luisteromgeving. De luidsprekers van de televisie kunnen bijvoorbeeld als centerluidspreker dienen, terwijl daarvoor geschikte draadloze luidsprekers de weergave van front- en surroundkanalen voor hun rekening kunnen nemen.

Dolby FlexConnect staat nog in de kinderschoenen, maar het belooft een goed draadloos geluid tussen producten van verschillende fabrikanten. TCL is de eerste fabrikant die aankondigt om Dolby FlexConnect te zullen gaan ondersteunen. Dolby en TCL geven later deze maand een eerste demo van de techniek tijdens de komende editie van de IFA-beurs in Berlijn.

TCL heeft aangekondigd om ook losse draadloze luidsprekers te zullen gaan uitbrengen, die gecombineerd kunnen worden met een daarvoor geschikte compatibele FlexConnect-televisie. Het ligt in de lijn der verwachting dat andere fabrikanten later ook komen met televisies en luidsprekers die de techniek ondersteunen, hoewel Dolby daarover nog geen concrete details heeft gedeeld.


EDITORS' CHOICE