NIEUWS

Stack Audio Auva EQ en Auva 50: geavanceerde isolatievoetjes

Redactie Hifi.nl | 29 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant

Het Britse Stack Audio presenteert de volgende producten in zijn groeiende lijn geavanceerde trillingsabsorberende accessoires voor hificomponenten en luidsprekers. De Auva 50 luidsprekerisolator en de geheel nieuwe Auva EQ apparaatisolator elimineren volgens de makers ongewenste trillingen en laten de muziek in de puurste vorm klinken.

Stack Audio

Stack Audio is een in Devon gevestigde Britse fabrikant die in 2013 is opgericht. Het bedrijf bouwt producten die bijdragen aan het onderdrukken van ongewenste trillingen en resonanties door compromisloze constructie- en bouwkwaliteit. Het portfolio van Stack Audio omvat Serene-upgradekits voor Linn LP12-draaitafels, de Network Bridge Link en de AUVA-productlijn van isolatoren.

Stack Audio Auva EQ

De Auva EQ is volgens de ontwerpers een unieke isolator voor audiocomponenten. Deze isolatievoeten bieden het hoogste niveau van apparaatisolatie door twee trillingsabsorberende technologieën te combineren. De Auava EQ’s zijn gebaseerd op de “Particle Impact Damping Technology” aangevuld met “Custom Silicone Absorber” (CSA). Deze nieuwe, doelbewust ontworpen vervormbare ophanging zorgt voor meegevende demping.

De Auva EQ werd ontwikkeld zodat hificomponenten optimaal kunnen presteren. De stijve, machinaal bewerkte aluminium behuizing van een Auva EQ is ontworpen om in direct contact te staan met de kast onder het hifiapparaat. De interne CSA-siliconenabsorber zit daarentegen direct op de plank of het rek. De behuizing van het hifiapparaat is dus rechtstreeks gekoppeld aan de Auva-kamer van de Auva EQ, maar wordt via de CSA-ophanging ontkoppeld van de plank of het rek. De prijs voor AUVA EQ begint bij 146 euro (exclusief BTW) als set van drie stuks.

Stack Audio Auva EQ: technische eigenschappen 

 • Afmetingen (D x H): 50 x 28 millimeter
 • Geschikt voor de meeste hifi-apparaten (0,3 tot 60 kilogram)
 • Auva “Particle Impact Damping Technology” werkt over een breed frequentiebereik
 • CSA absorbeert sterke externe trillingen
 • Gemakkelijk verwisselbare CSA-inzetstukken worden apart verkocht en kunnen worden gebruikt voor verschillende hifiapparaten met verschillende gewichten
 • Effect: uitgebreid podium, diepere bassen, gedetailleerdere geluidsstructuur
 • Ontworpen en vervaardigd in Groot-Brittannië

 

Stack Audio Auva 50

Na talloze lovende kritieken en positieve feedback van klanten voor de reeds gevestigde Auva 70 en Auva 100, biedt Stack Audio nu de kwaliteit van deze luidsprekerisolatoren tegen een meer betaalbare prijs. Net als de modellen Auva 70 en Auva 100 vervult de nieuwe Auva 50 twee taken: ze ontkoppelen de luidspreker en absorberen trillingen.

Het ontkoppelen van de luidsprekers is volgens de ontwerpers van cruciaal belang voor het horen van ruimtelijke details, maar ook voor de helderheid en timing van de muziek. Dit zijn de essentiële elementen die gericht luisteren tot een plezier maken. De technologie van Auva-isolatoren, waarvoor overigens patent is aangevraagd, in combinatie met hun solide buitenschaal, zorgt ervoor dat trillingen worden geëlimineerd terwijl de structurele stabiliteit behouden blijft.

De Auva 50 is verkrijgbaar via de website van Stack Audio in verpakkingen van drie of vier met een keuze uit viltjes of spikes en een verscheidenheid aan montageopties. Dit betekent dat de Auva 50 met de meeste luidsprekers kan worden gebruikt. De prijs voor Auva 50 bedraagt 430 euro (excl. BTW) voor een set van acht stuks. 

Stack Audio Auva 50: technische eigenschappen 

 • Afmetingen (D x H): 50 x 30 millimeter, zonder spikes, bevestigingsschroeven en moeren
 • Geschikt voor de meeste luidsprekers (tot 275 kilogram)
 • Twee op elkaar afgestemde Auva-cellen voor breedbandtrillingsabsorptie
 • Geschikt voor zowel harde vloeren als tapijten
 • Effect: meer gedefinieerde bas, duidelijkere stemweergave, schonere hoge tonen
 • Ontworpen en vervaardigd in Groot-Brittannië

Meer weten? Kijk dan op de website van Stack Audio.


EDITORS' CHOICE