NIEUWSCayin

Cayin N30LE: jubileumeditie draagbare muziekspeler met buizen

Sinan Kökbugur | 22 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant | Cayin | Importeur: Sensus Audio

Het Chinese audiobedrijf Cayin viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum. De Cayin N30LE zal het feestje luister bijzetten met de lancering van de N30LE, een draagbare muziekspeler die in een oplage van 300 stuks op de markt zal komen. Deze exclusieve speler is niet goedkoop maar Cayin heeft ook een buizentrapje aan boord geplaatst waarmee ook de meest veeleisende luisteraar tevreden naar muziek kan luisteren.

Cayin N30LE

De Cayin N30LE is net als het vlaggenschip N8ii voorzien van symmetrische buizenversterking met gepaarde, op elkaar afgestemde KORG Nutube 6P1 buisjes (lees ook onze recensie over de Cayin N8ii). Dit is een extreem compacte maar krachtige mobiele oplossing van het bekende muziekinstrument fabrikant. Een volledig discrete, gebalanceerde, NPN/PNP, push-pull hoofdtelefoonversterker maakt drievoudige klankkleurafstemming mogelijk via het buizencircuit van de derde generatie. De gebruiker kan kiezen tussen de instellingen Nutube Classic, Nutube Modern of Solid-State. In dat laatste geval worden de buizen niet gebruikt. Hierdoor kan de luisteraar de tonaliteit van het apparaat personaliseren. Er is nog meer te kiezen, immers de luisteraar kan kiezen tussen klasse A en Klasse AB. Cayin biedt een unieke veelzijdigheid en flexibiliteit bij het afstemmen van geluid.

DA-conversie komt voor rekening van een tweetal AK4499EQ 32-bit DAC-chips, die PCM-signaal tot maximaal 32-bit/768 kHz en DSD tot 22,6 MHz (DSD512) kunnen vertalen. De Cayin N30LE heeft talrijke digitale uitgangen, waaronder I2S (mini-HDMI), USB Audio (USB-C) en S/PDIF Coaxiaal (Embedded USB-C). Het analoge uitgangsgedeelte van de Cayin N30LE is net zo indrukwekkend: de volledig discrete, symmetrische NPN/PNP push-pull hoofdtelefoonversterker met zijn unieke buizentechnologie en de alternatief bruikbare transistoruitgangstak speelt met zowel de 3,5 millimeter jackplug als met de symmetrische hoofdtelefoonuitgang van 4,4 millimeter.

De twee ESS AK4499EQ DAC-chips hebben ieder een eigen onafhankelijke voeding voor elk kanaal. Deze hoogwaardige componenten zorgen voor een stabiele en schone stroomvoorziening die nauwkeurige signaalverwerking en kanaalscheiding mogelijk maakt.

De behuizing van de N30LE is gemaakt van een titaniumlegering. Dit materiaal is extreem robuust en oxideert niet. De royaal bemeten behuizing biedt plaats aan een groot zes inch kleurenscherm met een resolutie van 2.160 x 1.080 pixels. De opgegeven batterijcapaciteit is 12.570 mAh. De hoeveelheid opslagruimte is 256 GB. Eventueel kan een microSD-kaartje tot een capaciteit van 1 TB worden geplaatst.

Cayin N30LE: bundel met in-ear hoofdtelefoon Amber Pearl

De N30LE is ook verkrijgbaar in bundel met in-ear hoofdtelefoon “Amber Pearl”, die met een oplage van 99 stuks nog exclusiever zijn dan de N30LE. De Amber Pearl is een hoogstandje van techniek want elke oordop heeft maar liefst vijftien drivers aan boord. Per kant zijn o.a. vier laagfrequente BA-drivers, twee middenfrequente BA-drivers, twee hoogfrequente BA-drivers, twee elektrostatische ultrahoge frequentie drivers en een piëzo-elektrisch element met botgeleiding geplaatst.

Cayin N30LE: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijs en leveringsinformatie vernomen, maar naar verluidt zal de nieuwe Cayin N30LE tot 1 september 2023 verkrijgbaar zijn voor de introductieprijs van 5.000 euro in plaats van 5.400 euro. De introductieprijs voor de bundel met de Amber-Pearl in-ears bedraagt 13.000 euro in plaats van 14.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE