NIEUWSCayin

Cayin N8ii: draagbare muziekspeler met buizen, symmetrisch circuit en ROHM DAC

Sinan Kökbugur | 28 februari 2022 | Fotografie Fabrikant | Cayin | Importeur: Sensus Audio

Cayin heeft een nieuwe draagbare muziekspeler aangekondigd. De nieuwe speler heet N8ii en het is volgens de fabrikant het eerste audioapparaat dat is voorzien van de ROHM BD34301EKV DAC-chipset. Wie dat niet bijzonder vindt, is misschien wel gecharmeerd van het symmetrisch opgebouwde circuit en de vacuumbuizen van Korg. De nieuwe N8ii zal voor het eerst te zien zijn op de aanstaande CanJam in New York. 

Cayin N8ii: non-plus-ultra draagbare muziekspeler

Het Chinese Cayin verraste fans van draagbare muziekspelers in 2019 met de eerste muziekspeler met buizen. Dat was het model N8. De nieuwe N8ii is volgens de ontwerpers een verbetering van de N8 om de best mogelijke audioprestaties te leveren aan gebruikers van draagbare muziekspelers met de nieuwste digitale en analoge audiotechnologieën.

De N8ii beschikt over twee ROHM BD34301EKV DAC-chipsets en kan native decoderen tot DSD512 en 32-bit/768 kHz. De analoge versterking is een state-of-the-art implementatie met volledig discrete, volledig gebalanceerde vacuümbuisversterking via een op elkaar afgestemd paar Korg Nutubes. De N8ii beschikt ook over twee innovatieve functies: Dual Amplifier Operation (DAO, keuze uit klasse A of klasse AB) en Dual Output Mode (DOM, keuze uit standaard P-modus en krachtige P+-modus). De N8ii is af fabriek voorzien van Google Play en Direct Transport Audio (DTA).

Bin Liang, CEO van Zhuhai Spark Electronic Equipment Co., Ltd., moederbedrijf van Cayin Audio, zegt het volgende over de techniek: “Naast het ontwerpen van een hoogwaardig audiocircuit, is de grootste uitdaging met N8ii om de twee stukken Nutube in een DAP-chassis te passen , goed gedempt, geïsoleerd en “opgehangen” om microfonie door beweging en EMI-interferentie bij verschillende on-the-go-scenario's te minimaliseren. Omdat de primaire locaties al worden ingenomen door het scherm en de batterij, nemen we onze toevlucht tot een uniek gecompartimenteerd CNC-gefreesd chassis dat twee geïsoleerde kamers mogelijk maakt om de Nutube-vacuümbuizen afzonderlijk te huisvesten.”

Cayin is het eerste audiobedrijf dat de ROHM BD34301EKV gebruikt in draagbare persoonlijke audiotoepassingen. Implementatie van een nieuwe chipset vanuit het niets is een vervelend en tijdrovend proces. Volgens Ye Maosheng, hoofd R&D-ingenieur, heeft Cayin veel tijd en middelen besteed aan het ontwikkelen van de alle circuits rondom de nieuwe chipset. “We zien veel potentie in deze chipset omdat hij echt uitblinkt in zowel technische meting als luisterindruk,” aldus de verklaring van Cayin

Cayin N8ii: technische specificaties 

Cayin N8ii: prijs en leveringsinformatie

De N8ii zal zijn werelddebuut op de aanstaande CanJam in New York maken en de levering zal vanaf 4 maart gaan beginnen. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE