NIEUWSBryston

Bryston BP-19: voorversterker voor analoog-puristen

De Canadese fabrikant Bryston een nieuwe voorversterker genaamd BP-19 aangekondigd. De nieuwe BP-19 heeft veel van de techniek van de BR-20, maar de BP-19 heeft geen DA-converter aan boord. De ontwerpers hebben naar eigen zeggen alle energie gestoken in het ontwerpen van superieure analoge circuits. De BP-19 komt naar verwachting in de loop de komende herfst op de markt.

Bryston BP-19

Volgens het in Peterborough, Ontario gevestigde Bryston, maakt de BP-19 gebruik van de jarenlange onderzoek en ontwikkeling en de vele ontwerpinnovaties die zijn bereikt tijdens de ontwikkeling van de BR-20. De BP-19 is met de hand vervaardigd in Canada en wordt geleverd met Bryston's legendarische garantie van twintig jaar.

Toen Bryston’s voorversterker BR-20 in 2020 werd gelanceerd, was het bedrijf van plan om het nieuwe model BP-18 te noemen. De beslissing om hem BR-20 te noemen werd toen genomen ter ere van Bryston-president Brian Russell, die hartstochtelijk zijn leven wijdde aan het merk Bryston en in september 2020 overleed. De BR-20 is een uiterst complete en veelzijdige analoge voorversterker met ingebouwde in DA-converter en een krachtige streaming muziekspeler, waarmee maximaal 14 analoge en digitale broncomponenten kunnen worden aangesloten. Lees ook onze recensie over de Bryston BR-20.

De BP-19 heeft slechts zes ingangen en geen DA-converter aan boord en zou aantrekkelijk moeten zijn voor mensen die op zoek zijn naar superieure audioprestaties. De BP-19 heeft volgens de fabrikant een extra grote ringkerntransformator en alleen de beste, met de hand geselecteerde componenten. De geoptimaliseerde discrete operationele versterker levert een verbluffend lage THD+N-meting op of onder 0,0006 procent. Het signaalpad heeft een volledig gebalanceerd ontwerp van input tot output, met behulp van een reeks zeer nauw op elkaar afgestemde componenten en een compacte circuitarchitectuur, waardoor naar eigen zeggen de laagst mogelijke ruis wordt bereikt. De BP-19 maakt ook gebruik van een geavanceerde volumeregeling.

Bryston verwacht dat deze innovaties, gecombineerd met de legendarische handgemaakte uitmuntendheid die het bedrijf bekend staat, zich voor de toegewijde muziekliefhebber zullen vertalen in een aantrekkelijk product. Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit die de BR-20 biedt, stelt Bryston dat de BP-19 “meer levensechte uitvoeringen, verbeterde details en een groter gevoel van dimensionaliteit en dynamiek uit alle opnames zal bieden.”

De BP-19 is voorzien van twee paar gebalanceerde XLR-ingangen en vier paar cinch-ingangen. Er zijn twee paar cinch-uitgangen (1 x variabel, 1 x vast) en twee paar gebalanceerde XLR-uitgangen (eveneens 1 x variabel, 1 x vast).

Een phono-trap is nie standaard ingebouwd. Bryston biedt echter het BP-2 phonotrapcircuit voor mm-elementen aan als inbouwoptie voor de BP-19. “De BP-2 is zeer nauwkeurig, biedt extreem weinig ruis, minuscule vervorming en biedt voldoende dynamiek om overbelasting van welke bekende phonobron dan ook te voorkomen,” legt het bedrijf uit. Bryston biedt ook speciaal ontworpen, op maat gemaakte outboard step-up transformatoren voor low-output Moving Coil (MC) cartridge-ontwerpen.

Bryston BP-19: bediening

Veel functies van de BP-19 kunnen eenvoudig worden bediend met de meegeleverde infraroodafstandsbediening. Elk van de zes analoge ingangen heeft overeenkomstige knoppen op de afstandsbediening en op het voorpaneel van de voorversterker. HEX-codes zijn ook beschikbaar voor gebruik met een afstandsbediening in universele stijl. Verder kan de BP-19 ook op afstand worden bediend via RS232 of IP wanneer deze is aangesloten op een smart home-ecosysteem via de RS232- of Ethernet-poorten op het achterpaneel. De BP-19 kan ook op afstand worden aangezet of in stand-by worden gezet, en triggeruitgangen kunnen worden gebruikt om andere aangesloten apparatuur, zoals een eindversterker, aan/uit te zetten.

Bryston BP-19: uitvoering, ook rekmontage

De BP-19 is verkrijgbaar in vijf standaard frontplaatafwerkingen, in breedtes van 17 of 19 inch. 19-inch rekmontage voor professionele toepassingen is ook beschikbaar. Bryston biedt ook gepersonaliseerde frontplaatkleuren voor de BP-19 en andere elektronica zoals versterkers, voorversterkers, cd-spelers, digitale spelers, phono-podia en DAC's. Gebruikers kunnen kiezen uit de standaardkleuren of een aangepaste afwerking creëren die past bij elke entertainmentruimte of inrichting.

Bryston BP-19: prijs en leveringsinformatie

De Bryston BP-19 zal naar verwachting in de loop van de herfst van 2023 op de markt komen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE