NIEUWSBryston

Bryston BR-20: voorversterker met alles erop en eraan

Het Canadese audiobedrijf Bryston heeft de BR-20 gelanceerd, een voorversterker met een keur aan digitale en analoge ingangen, een vernieuwd streaming-platform en een volledig gebalanceerd uitgevoerde analoge voorversterker. De vervorming is teruggebracht tot het vierde cijfer achter de komma.

Bryston BR-20: de voorversterker die alles heeft?

Het in Canada gevestigde Bryston heeft naar eigen zeggen jaren geïnvesteerd in het ontwerpen van een nieuwe voorversterker en het resultaat is de BR-20. De koper krijgt de beste DAC technologie, een vernieuwd streaming platform en een volledig nieuwe “fully balanced” analoge voorversterker die werkt in klasse A. Drie producten, samengevoegd tot één eenheid met de naam BR-20, aldus de persverklaring van de fabrikant.

De analoge en digitale schakelingen hebben ieder hun eigen voeding. De BR-20 geeft volgens de fabrikant  muziek enorm veel ruimte om te ademen. De opgegeven harmonische vervorming is slechts 0,0006 procent. Daarbij is in de BR-20 de BDA-3 DAC gecombineerd met een herzien BDP streaming platform in het systeem voor de best haalbare digitale prestaties. Zelfs de interne hoofdtelefoonversterker heeft een update ondervonden met als resultaat meer vermogen en een lagere uitgangsimpedantie.

De gebruiker heeft de beschikking over in totaal tien digitale ingangen en vier analoge ingangen. Via twee XLR-uitgangen komt het signaal weer naar buiten. De DA-converter kan muzieksignaal vertalen tot een resolutie van 32-bit/384 kHz en DSDx4

De BR-20 heeft overigens niet alles standaard aan boord. Een phono-trap ontbreekt, maar de klant kan optioneel een cinch-lijningang inleveren en er een phono-ingang voor terugkrijgen.

Bryston BR-20: prijs en leveringsinformatie

Bryston is op het moment druk bezig met het leggen van de laatste hand aan de software en de voorbereidingen voor de productie. Eind november 2020 gaan de eerste exemplaren de deur uit. De adviesprijs is 7.340 euro inclusief de BR4 afstandbediening. De koper kan kiezen tussen een zwarte of zilverkleurige frontplaat.

MERK

EDITORS' CHOICE