NIEUWSRotel

Fine Sounds Europe distribueert producten van Rotel en Rotel’s submerk Michi vanaf 1 sept. 2023

Het in Nederland gevestigde Fine Sounds Europe distribueert o.a. producten van de Amerikaanse fabrikant McIntosh en de Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber. Per 1 september a.s. zal Fine Sounds Europe producten van het Japanse Rotel en Rotel’s submerk Michi gaan distribueren.

Distributie van Rotel en Rotel Michi vanaf 1 sept. a.s. bij Fine Sounds Benelux

Rotel heeft onlangs aangekondigd plannen te hebben om de distributiestrategie van het bedrijf te willen gaan veranderen in belangrijke Europese markten. Met ingang van 1 september 2023 zullen alle Rotel- en Michi-producten in Frankrijk, Monaco, België, Luxemburg en Nederland exclusief worden gedistribueerd door Fine Sounds Europe.

De overeenkomst met de nieuwe importeur maakt deel uit van de algemene bedrijfsstrategie om Rotel naar een hoger marktsegment te verplaatsen. Dat geldt met name voor de prodcuen van Rotel’s submerk Michi.

Vanaf de oprichting van het bedrijf door oprichter Mr. Tomoki Tachikawa in Tokio in 1961, heeft Rotel altijd een niet aflatende passie getoond en toewijding aan producten van hoge kwaliteit die uitzonderlijke audioprestaties bieden. Rotel is nog steeds overwegend een familiebedrijf. Leiding en management zijn nog steeds in handen van de familie van oprichter Tachikawa San.

Rotel heeft de distributie voor Noord-Amerika en Midden- en Latijns Amerika bij Fine Sounds Europa's zusterbedrijf Fine Sounds Americas gelegd. De samenwerking loopt naar tevredenheid. Peter Kao, Managing Directeur van Rotel en derde generatie van de oorspronkelijke familie verklaart: “Rotel neemt een serieuze en weloverwogen aanpak bij het selecteren van ons kanaal en zakenpartners. Dit komt tot uiting in onze relaties met onze distributiepartnerschappen, waarvan vele meerdere decennia en meerdere generaties beslaan. We waren al bekend met het bestaan van Fine Sounds Europe en we waren onder de indruk van de kwaliteit van de aanpak van het bedrijf en uitlijning met het premiumkanaal. We vonden dat ze een natuurlijke pasvorm hadden voor onze plannen voor zowel Rotel als Michi in Europa.”

Lionel Nunney, Fine Sounds Directeur geeft de volgende toelichting: “het is zeldzaam om samen te kunnen werken met zo'n gevestigd merk dat een ongelooflijk consistente en brede reputatie heeft genoten voor uitzonderlijke productkwaliteit gedurende tientallen jaren. Het bedrijf heeft een duidelijke visie van hoe ze de merken Rotel en Michi willen ontwikkelen en hoe ze wil graag gepositioneerd worden in de markt en die strategie zit heel erg comfortabel met onze inspanningen en het benaderen van onze eigen merken. Wij zijn blij om Rotel en Michi als onderdeel van onze familie te hebben”

Meer weten over Rotel of Rotel Michi? Kijk dan op de website van Rotel of op de website van Fine Sounds Europe.

MERK

EDITORS' CHOICE