NIEUWSMagnat

Magnat viert 50ste verjaardag met jubileummodellen Signature 507 en MTT 990

Het Duitse audiomerk Magnat viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum. Om die reden brengt het merk jubileumproducten uit, t.w. de vloerstaande vierweg luidspreker Signature 507 50th Anniversary en een draaitafel genaamd MTT 990 50th Anniversary.

Magnat mag vijftig kaarsjes uitblazen

De geschiedenis van het in Duitsland gevestigde audiobedrijf Magnat begon met partners Boyd en Haas, die in de jaren zestig van de vorige eeuw luidsprekers van het Britse Goodmans importeerden. Rainer Haas, erfgenaam van een lange rij luidsprekerfabrikanten, nam in deze periode het bedrijf over. Ontevreden over de in zijn ogen ouderwetse modellen van Goodmans, ontwikkelde hij de “Goodmans Magnat”-luidspreker, die de hoeksteen van het huidige merk zou worden. De eigen ontwikkeling was zo succesvol dat Haas in 1973 officieel het merk Magnat vestigde in de Duitse stad Keulen.

Magnat is begonnen als luidsprekerbouwer maar bouwt tegenwoordig naast luidsprekers ook versterkers en bronnen. Elk product is het resultaat van Duits ingenieurschap dat van ontwikkeling tot constructie tot uitgebreide testen plaatsvindt in het ontwikkelcentrum in Pulheim. Dit garandeert volgens het bedrijf de hoogste precisie, uitstekende geluidskwaliteit en betrouwbaarheid.

Voor zijn 50e verjaardag presenteert Magnat jubileumversies van twee populaire producten. De vloerstaande vierweg luidspreker Signature 507 en draaitafel MTT 990 worden aangeboden in de elegante ‘Anniversary High Gloss Grey’-editie en dragen het exclusieve jubileumlogo.

Magnat Signature 507 50th Anniversary

De Signature 507 is een basreflex luidspreker en combineert alle technologische ontwikkeling van Magnat. Bijzonder is de plaatsing van twee tweeters, de ene met een diameter van 20 millimeter en de andere met een diameter van 30 millimeter. De cross-over frequenties liggen op 400 Hz, 2,8 kHz en 17,5 kHz. Het frequentiebereik loopt van 23 Hz tot 53 kHz.

Magnat geeft een gevoeligheid op van 92 dB (2,8 Volt / 1 meter) en dat is relatief hoog. Het aanbevolen versterkervermogen is ten minste 30 Watt. De afmetingen zijn 205 x 1.030 x 332 millimeter.

Magnat MTT 990 50th Anniversary

De MTT 990 is een bestaand model dat wordt gepresenteerd in een jubileumeditie. De toonarm heeft een lengte van 10 inch en is gemaakt van speciaal gelegeerd aluminium. Het direct aangedreven draaiplateau weegt 1,9 kilogram. De gebruiker kan kiezen uit draaisnelheden van 33 1/3, 45 en 78 rondjes per minuut.

Een stofkap wordt meegeleverd, evenals een element van Audio-Technica van het type VM520EB. Het hele systeem weegt circa 11 kilogram.

Prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE