NIEUWSHegel

Hegel H600: zeer krachtige vlaggenschip geïntegreerde versterker

Sinan Kökbugur | 02 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant | Hegel

Het Noorse audiobedrijf Hegel heeft de H600 uitgebracht. De H600 is het nieuwe vlaggenschip van de vloot van geïntegreerde versterkers. Hij is met 303 Watt per kanaal aan acht Ohm niet alleen zeer krachtig, maar door de vele analoge en digitale aansluitingen en de streaming-functies uiterst veelzijdig. Wij hadden de H600 reeds op bezoek.

Lees ook onze recensie over de Hegel H600. 

Hegel H600: veelzijdige krachtige en delicate geïntegreerde versterker

Vol trots presenteert Hegel zijn nieuwe vlaggenschip H600, de opvolger van de H590 (lees ook onze recensie over de Hegel H590). Met zijn 303 Watt aan acht Ohm, een dempingsfactor van 4.000 en een stabiele stroomafgifte tot twee Ohm, kan deze krachtpatser van een versterker elke luidspreker met vertrouwen en gemak aansturen. Streaming-functionaliteit is ingebouwd dus sluit een paar passieve luidsprekers aan en verbindt de H600 met internet en het muziekfeest kan beginnen.

De versterker is een dual-mono ontwerp, waardoor de prestaties van twee monoversterkers heel dicht worden benaderd, maar dan in een enkele behuizing. De H600 beschikt ook over een ultramoderne voorversterker met de nauwkeurige volumeregeling die te vinden is in de referentie P30A-versterker. Alle elektronische circuits van de H600 zijn in eigen huis ontworpen en volgens Hegel voorzien van componenten van de beste kwaliteit. Dat geeft de ontwerpers een ongekende controle over het versterkingsproces. Natuurlijk heeft Hegel ook zijn eigen SoundEngine2-correctietechnologie in de H600 geïmplementeerd, waarmee het audiosignaal de originele opname zo dicht mogelijk benadert. Het resultaat is volgens de Noorse fabrikant een immens brede en diepe soundstage met een ongelooflijk dynamisch bereik en geweldige bascontrole.

Hegel H600: DA-converter

De DA-converter van de H600 is een bit-perfect ontwerp zonder enige resampling of upsampling. De DA-converter heeft een grote, speciale voeding die zorgt voor zuivere en stabiele prestaties. Afscherming door een dikke stalen plaat zorgt dat er geen interferentie is van andere elektronica in de versterker. De optische en coaxiale ingangen ondersteunen PCM-signaal tot een resolutie van 24-bit/192 kHz. Voorts ondersteunen de coaxiale ingangen DSD tot DSD64. Via de USB-B ingang kan PCM-sginaal tot 32-bit/384 kHz en DSD tot DSD256 worden aangeleverd.

Hegel H600: behuizing

Het chassis is gemaakt van aluminium voor betere audioprestaties. Het bevat een stevig chassis aan de onderkant en een bovenklep met ventilatieopeningen die in twee lagen zijn gefreesd voor extra stijfheid en een ongehinderde luchtstroom. Grote aluminium voeten met een antikras ontwerp zorgen voor uitstekende stabiliteit en verminderde trillingen.

Volgens de ontwerpers zijn de aansluitingen aan de achterzijde optimaal gepositioneerd met als resultaat minder ruis en een betere kanaalscheiding. De grote bedieningsknoppen zijn voorzien van touchbediening, waardoor deze versterker moeiteloos en intuïtief te bedienen is. Ze voelen ook heel prettig aan, waardoor elke aanpassing een genot is, aldus de persverklaring van Hegel.

Hegel H600: streaming-functionaliteit

De H600 is voorzien van een uitgebreide lijst met streamingopties. Muzieksignaal kan simpelweg via UPnP worden aangeleverd, maar er is ook ondersteuning van Spotify Connect, Airplay 2, Tidal Connect en het certificaat Roon Ready zit in de pijplijn. Natuurlijk kan de firmware later eenvoudig worden bijgewerkt als daar aanleiding voor zou zijn.

De H600 kan ook in hoge mate worden aangepast, zodat hij in elke omgeving past. Alle digitale ingangen behalve USB hebben signaaldetectie. Dit betekent dat elk apparaat dat op deze ingangen is aangesloten de versterker uit de slaapstand kan halen. Bovendien kan het volume worden beperkt om ongelukken te voorkomen. Verder kan de H600 worden geprogrammeerd om te worden bediend met gewone tv-afstandsbedieningen. Dat scheelt weer een afstandbediening op de salontafel. De meeste ingangen kunnen ook worden ingesteld als een vaste high-level Home Theater-ingang, waardoor de H600 eenvoudig te combineren is met surround-receivers of multiroom-apparaten.

Net als bij streaming zullen er in de toekomst meer functies beschikbaar zijn. Deze firmware-updates zijn natuurlijk altijd gratis en de versterker installeert ze automatisch wanneer ze worden gestart, zodat de H600 altijd up-to-date is.

Hegel H600: prijs en leveringsinformatie

De Hegel H600 gaat voor 11.495 euro over de toonbank. De eerste leveringen staan gepland voor eind september maar vanwege de grote vraag zal een grotere voorraad beschikbaar zijn vanaf eind oktober.

Lees ook onze recensie over de Hegel H600.

Hegel H600: technische specificaties 

 • Uitgangsvermogen: 2 x 303 Watt in acht Ohm, dual-mono opbouw
 • Minimale impedantie: twee Ohm
 • Analoge ingangen: 2 x gebalanceerd (XLR), 2 x ongebalanceerd (cinch)
 • Digitale uitgangen: 1 x coaxiaal (BNC) S/PDIF, 24-bit/192 kHz
 • Digitaal ingangen: 1 x coaxiaal (BNC) S/PDIF (24-bit/192 kHz, DSD64 (DoP), MQA 8x), 1 x coaxiaal (cinch) S/PDIF (24-bit/192 kHz, DSD64 (DoP), MQA 8x), 3 x optisch S/PDIF (24-bit/96 kHz, MQA 8x), 1 x USB-B (32-bit/384 kHz, DSD256 (DoP), MQA 8x), 1 x netwerk (RJ45, 24-bit/192 kHz, DSD64, MQA 8x)
 • Voorversterkeruitgangen: 1 x ongebalanceerd vast (cinch), 1 x ongebalanceerde variabel (cinch)
 • Streaming-functies: AirPlay 2, Spotify Connect, Roon Ready (in behandeling), Tidal Connect, UPnP
 • Bestandsformaten: MP3, WAV, FLAC, ALAC, AIFF, DSF, DFF, AAC, PCM, MQA, Ogg
 • Frequentierespons: 5 Hz - 100 kHz
 • S/R-verhouding: groter dan 100 dB
 • Overspraak: lager dan -100dB
 • Harmonische vervorming: lager dan 0,005% @ 50 Watt / 8 Ohm / 1kHz
 • Intermodulatie vervorming: lager dan 0,01% (19 kHz + 20 kHz)
 • Dempingsfactor: hoger dan 4.000
 • Afmetingen: 17,1 x 43 x 44,5 centimeter (H x B x D)
 • Gewicht: 22 kilogram

MERK

EDITORS' CHOICE