NIEUWSTeufel

Teufel Rockster Air 2: draadloze feestluidspreker die ook op een podium kan staan

Het Duitse audiobedrijf Teufel heeft de Rockster Air 2 aangekondigd. De Rockster Air is een krachtige draadloze luidspreker die volgens de ontwerpers wel van een feestje houdt. Hij kan gebruikt worden voor muziekweergave of karaoke en aansluiting van een muziekinstrument is ook mogelijk. De levering zal naar verwachting in september gaan beginnen.

Teufel Rockster Air 2

De Rockster Air 2 van het in de Duitse hoofdstad Berlijn gevestigde Teufel zet volgens de fabrikant een nieuwe norm op het gebied van draagbare, batterijgevoede bluetooth luidsprekers. De nieuwe luidspreker weegt 14 kilogram en is primair een feestluidspreker. De luidspreker kan muziekstreams ten gehore brengen aangeleverd via Bluetooth en biedt parallelle aansluitingen voor een microfoon, een muziekinstrument en externe geluidsdragers. Alle vier kanalen kunnen vrijelijk worden gemixt. De krachtige vervangbare lithium-ijzerfosfaatbatterij (LiFePO4) biedt levert stroom voor een werkduur van ruim vijf uur bij maximaal volume. Bij middelhoog volume bedraagt die meer dan 58 uur (circa 65 dB op 1 meter afstand).

De luidspreker is voorzien van vier handgrepen voor eenvoudige verplaatsing. Het is mogelijk om twee exemplaren van de Rockster Air 2 draadloos te verbinden om een stereoset te vormen. In essentie is de Rockster Air 2 een actieve tweeweg luidspreker. De tweeter heeft een breed afstraalgedrag waardoor stemgeluid ook optimaal verstaanbaar is voor luisteraars die met hun schouders naar de luidspreker toe staan. De nieuwe 250 millimeter middentoner/woofer levert een gebalanceerd en pittig basgeluid en een loepzuivere weergave van middentonen. Het geluid blijft zelfs bij maximaal volume evenwichtig en vervormingsvrij. Maar het hoeft niet knalhard te staan. Ook op laag volume is de weergave heel goed, aldus Teufel.

Naast de Bluetooth-connectiviteit is er ruimte voor de aansluiting van externe geluidsdragers (mini-jack van 3,5 millimeter), instrumenten (6,3 millimeter) en microfoons (XLR). Alle vier ingangen kunnen met afzonderlijke, verlichte regelaars aan de achterkant van het apparaat naar eigen smaak tot een harmonieus geheel worden gemixt. De luidspreker leent zich daarmee voor zowel spontane jamsessies met gitaren en een microfoon als karaokesessies in besloten kring.

Teufel Rockster Air 2: non-stop feestplezier

De Rockster Air 2 wordt geleverd met een vervangbare batterij met een vermogen van 7,8 Ah en een ontladingsbescherming. Zelfs de meest hoogwaardige batterij geeft er een keer de brui aan, maar bij de Rockster Air 2 gebeurt dat volgens de fabrikant pas na zo’n vijf uur bij maximaal volume. Als gasten aangeven dat ze het liefst nog even willen blijven dansen kan de Rockster Air 2 in de verlenging gaan. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een vervangende batterij die met een paar simpele ingrepen kan worden aangebracht. Of sluit de Rockster Air 2 gewoon op de netvoeding, met of zonder batterij aan boord. Het is ook mogelijk om de luidspreker op een auto-accu aan te sluiten met een speciale, los verkrijgbare kabel. En om te voorkomen dat de batterij van je smartphone of tablet het laat afweten, doet de Rockster Air 2 tegelijkertijd dienst als USB-C powerbank (5 Volt, 2 A).

Wie zonder vervangende batterij aan het reizen is en ver is verwijderd van een voedingsbron kan met een simpele druk op een knop de ecomodus van de Rockster Air 2 activeren. Deze dempt het bas- en piekgeluid met ongeveer 10 dB, waarmee de luidspreker goed is voor een werkduur van ruim 31 uur bij maximaal volume.

Teufel Rockster Air 2: prijs en leveringsinformatie

De Rockster Air 2 is per direct bij voorbestelling verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl voor een prijs van net geen 700 euro. De eerste levering staat voor begin september gepland.

MERK

EDITORS' CHOICE