NIEUWSSchiit

Schiit Audio Urd: CD-loopwerk met S/DIF-uitgang, AES-uitgang en USB-C uitgang en ingang

Het Amerikaanse Schiit Audio heeft een CD-loopwerk uitgebracht genaamd Urd. De Urd heeft niet alleen de gebruikelijke coaxiale S/PDIF-uitgang maar ook een AES-uitgang. Daarnaast heeft het nieuwe CD-loopwerk een USB-C ingang en – minder gebruikelijk – een USB-C ingang. Dat kan handig zijn om hi-res muzieksignaal te converteren.

Schiit Audio Urd: CD-loopwerk

Dat een CD-loopwerk een coaxiale S/PDIF-uitgang heeft is tamelijk gangbaar. Ook een AES-uitgang is niet heel zeldzaam en een USB-uitgang zien we ook steeds vaker. De Urd heeft een USB-C-ingang voorzien van Schiit Audio's eigen Unison USB-technologie die werkt met alle UAC2-compatibele bronnen en DAC's die door Schiit zijn getest. UAC2 is de geaccepteerde internationale standaard voor USB-audio en wordt ondersteund door alle moderne besturingssystemen.

Veel minder gebruikelijk is de aanwezigheid van een tweetal USB-C ingangen. voor het aansluiten van een externe netwerkstreamer of tablet/smartphone voor naadloos schakelen tussen streamingbronnen en CD's. Dat kan interessant zijn voor het vergelijken van het geluid van een stream met dat van een CD, maar het betekent ook dat de Urd kan fungeren als converter voor USB in naar S/PDIF of AES uit of zelfs USB-C uit. Een viertal 32-bits microprocessors verwerken de inkomende en uitgaande digitale signalen.

Verder is de Urd een degelijk opgebouwd CD-loopwerk voorzien van een metalen CD-lade en een loopwerk van het Oostenrijkse StreamUnlimited. De voeding is lineair en heeft als basis twee transformatoren, waarvan er één volledig is toegewijd aan het CD-loopwerk. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

Schiit Audio Urd: CD-loopwerk: prijs en leveringsinformatie

De zwarte uitvoering van de Urd staat voor een bedrag van net geen 1.300 dollar genoteerd op de website van Schiit Audio. De zilverkleurige versie kost 50 dollar meer. Schiit Audio heeft ook een Europese website met daarop prijzen in euro’s maar de Urd staat daar nog niet op. De Amerikaane prijs is natuurlijk alleen maar en indicatie voor de prijs in de Benelux. Kopers in de Benelx moeten rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE