Monitor Audio Anthra Subwoofers: drie krachtige subwoofers met geavanceerde DSP-functionaliteit

De Britse luidsprekerbouwer Monitor Audio heeft de Anthra Subwoofer Series onthuld, een familie van drie krachtige actieve subwoofers voorzien van Digital Signal Processing (DSP). Volgens de ontwerpers zijn de nieuwe subwoofers een aanvulling voor zowel liefhebbers van tweekanaals muziekinstallaties als meerkanaals thuisbioscopen. De levering zal in augustus beginnen.

Monitor Audio Anthra Subwoofers W10, W12 en W15

De Monitor Audio Anthra Subwoofers bieden volgens de makers een solide bouwkwaliteit en gebruiksvriendelijke functies, waardoor gebruikers de flexibiliteit krijgen om onafhankelijk subwoofers te configureren op basis van hun voorkeuren en systeemvereisten. De belangrijkste kenmerken van de Anthra Subwoofer-serie zijn onder meer het gebruik van de eigen C-CAM-conussen, bekend om hun sterkte en lichtgewicht constructie. De introductie van Rigid Surface Technology II (RST II) verbetert de conusstijfheid en minimaliseert vervorming.

De Anthra-subwoofers zijn uitgerust met krachtige klasse-D versterkers om de lange slag drivers aan te sturen. De versterkers leveren een continu uitgangsvermogen van respectievelijk 425, 900 en 1.400 Watt RMS. De subwoofers hebben robuuste kasten van dik MDF-materiaal, waardoor trillingen en resonanties worden verminderd. De getallen in de typeaanduidingen staan voor de diameter van de geplaatste driver uitgedrukt in inches.

Voor eenvoudige installatie en systeemintegratie biedt de Anthra Subwoofer-serie uitgebreide connectiviteitsopties op het achterpaneel. Eventueel kunnen tot vier subwoofers in serie worden geschakeld zodat de vloer gaat trillen als er een tank door het beeld zou rollen. Het achterpaneel bevat ook een kleurendisplay en een draaiknop voor snelle toegang tot het setup-selectiemenu.

Het instellen gaat met de MaestroUnite-app, waarmee gebruikers de configuratie van de subwoofer kunnen optimaliseren op basis van hun voorkeuren en systeemvereisten. Het maakt het ook mogelijk om dezelfde instellingen toe te passen op meerdere subwoofers binnen één systeem.

Monitor Audio Anthra Subwoofers: prijzen en leveringsinformatie

De leden van de Anthra Subwoofer-serie zijn augustus 2023 vanaf verkrijgbaar in de afwerkingen Satin White en High Gloss Black.

Monitor Audio Anthra W10:  2.150 euro
Monitor Audio Anthra W12:  2.450 euro
Monitor Audio Anthra W15:  3.200 euro


EDITORS' CHOICE