NIEUWS

Fla-ts Audio: CD-ripservice en AudioQuest netwerk-kabels op maat

Fla-ts Audio is een in België gevestigd bedrijf. Oprichter Fernand heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Klanten kunnen terecht voor het laten rippen van hun CD-verzameling of voor een netwerk-kabel van AudioQuest op elke gewenste lengte. Wie meer wil weten moet even verder lezen.

Fla-ts Audio

“Ik, Fernand en woonachtig in België, al sinds mijn prille jeugd bezig met audio en muziek. Dat is inmiddels vijftig jaar. Het spreekt vanzelf dat ik in die lange tijd al heel wat hifi sets in bezit had. Op een bepaald moment kreeg ik tijd, veel tijd om nog meer bezig te zijn met muziek, algauw kwam het tot rippen van eigen cd-verzameling gebruik makende van gratis software en in mp3 om op een Squeezebox van de eerste generatie af te spelen. Op een bepaald moment werd ik door een vriend (dealer) gevraagd om aanwezig te zijn op demo avonden over streaming audio, want hij wist dat ik daar al een hele tijd mee bezig was. Al vlug kwam de vraag op die demo’s of ik hun CD’s wilde rippen in hun plaats en wetende dat zij het zeker zelf ook kunnen, maar tja, het vraagt tijd en zeker als men de metadata goed op orde wil hebben. Het was de aanleiding om de CD-ripservice op te starten en al snel van één simpele lezer werden het er drie meer serieuze lezers en onder licentie aangekochte software voor professioneel gebruik.

Vanzelfsprekend kwam ik bij klanten terecht om hun streamer en soms NAS te installeren waar natuurlijk ook switches en kabels bijhoren, voor die laatste moest ik hun steeds doorverwijzen, dan kwam het idee om de ripservice te gaan uitbreiden met wat utp kabels, kiezen dewelke het zouden worden was niet moeilijk, ik gebruikt zelf al met tevredenheid de AudioQuest CAT700 kabels die ik had van de rol en afmonteerde met Telegärtner.

Mijn hobby is mijn beroep geworden. Naast de CD-ripservice kunnen klanten ook terecht voor de AudioQuest Pearl, Forest en Carbon CAT700 kabels en dit op eender welke lengte 15, 23, 104 centimeter het maakt niet uit, het hoeft niet perse in stappen van 0,5 meter en ongeacht het type steeds afgewerkt met Telegärtner connectoren van het type met kabel trekontlasting door middel van schroef-klemverbinding, In overleg wordt de stand van de connectoren afgestemd op het gebruik wat vooral nuttig is bij korte kabels.

Tot slot kan ik ook mededelen dat er inmiddels ook een eigen S/SFP-kabel ontwikkeld werd, namelijk de CR-1 kabel, drievoudige afgeschermd op basis van twee paar aders, 100Mb dus,” aldus een enthousiaste Fernand.

Meer weten? Kijk dan op www.fla-ts.com.

Adres en contactgegevens

Fla-ts Audio
Brieversweg 152
8310 Brugge
België

Tel.: +32 (0)50 361828
Gsm: +32 (0)496 507404
E-mail: fla-ts@telenet.be
Website: www.fla-ts.com


EDITORS' CHOICE