NIEUWSGoldmund

Goldmund Tethys: passieve luidspreker waarin kunst en techniek samenkomen

Het Zwitserse audiobedrijf Goldmund heeft de Tethys gelanceerd, een passieve vloerstaande luidspreker waarin volgens de fabrikant kunst en techniek samenkomen. De Tethys heeft elementen van het vlaggenschipmodel Gaia overgenomen en vertegenwoordigt volgens de fabrikant het toppunt van audiotechnologie en nauwgezet vakmanschap. 

Goldmund Tethys

“Tethys is niet alleen een technisch wonder. Het is een kunstwerk. Het gestroomlijnde, elegante ontwerp past naadloos in elke omgeving, terwijl de uitzonderlijke prestaties de luisterervaring naar nieuwe hoogten tillen,” zo verklaart Goldmund op zijn website. Voor het overige hult Goldmund zich in superlatieven, maar vertelt verder niet al te veel over de techniek.

“Goldmunds toewijding aan uitmuntendheid strekt zich uit tot het productieproces. Elke luidspreker wordt zorgvuldig met de hand gemaakt door bekwame ambachtslieden, waardoor de grootst mogelijke precisie en aandacht voor detail wordt gegarandeerd. De beste materialen worden zorgvuldig geselecteerd en strenge kwaliteitscontroleprocessen worden geïmplementeerd om te garanderen dat elke luidspreker voldoet aan de strenge normen van Goldmund,” aldus de verklaring van de fabrikant.

In het specificatieblad lezen we dat de Tethys een basrelfex ontwerp is met een negen inch woofer, zeven inch middentoner en een soft dome tweeter. Het opgegeven frequentiebereik is 43 Hz (-6 dB) tot 25 kHz. De nominale impedantie is 6 Ohm met een minimum van 4,7 Ohm. De afmetingen zijn 109 x 29 x 37 centimeter (H x B x D) en de Tethys weegt 67 kilogram. De koper krijgt drie jaar garantie (de drivers uitgezonderd). De kast is zilvergrijs van kleur met naar keuze een zwarte of grijze afdekking van de voorkant.

Goldmund Tethys: prijs en leveringsinformatie

De Goldmund Tethys:wisselt voor 70.250 euro van eigenaar.

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE