NIEUWSHiFi Rose

Hifi Rose RS130: hoogwaardige netwerkspeler, deze keer zonder DA-converter aan boord

Het Koreaanse Hifi Rose heeft de RS130 aangekondigd, een hoogwaardige netwerkspeler met een groot kleurenscherm op het front. Het grote kleurenscherm is een beetje het handelsmerk van de Koreaanse fabrikant. De RS130 onderscheidt zich tegelijkertijd op een subtiele manier als een bijzonder object. Kristallen knoppen aan de bovenkant van het apparaat en de ventilatieopening in de vorm van het Rose-logo zijn nieuwe designelementen die het unieke karakter van de RS130 tot uitdrukking brengen. De RS130 heeft uitsluitend digitale uitgangen.

Hifi Rose RS130: netwerkspeler

Om zelfs de kleinste trillingen en interferentie te minimaliseren, is de RS130 volgens de ontwerpers voorzien van een extreem hoogwaardige en stabiele aluminium behuizing. Net als de andere netwerkspelers van Hifi Rose heeft de RS130 een kleurenscherm dat bijna de hele frontplaat in beslag neemt. Het 15,4-inch multi-touch LCD-scherm heeft een brede kijkhoek en geeft informatie, albumhoezen en zelfs video's soepel en duidelijk weer.

De speciale kenmerken van RS130 zijn volgens de ontwerpers onder meer volledige digitale ruisonderdrukking en optimalisatie van stabiele digitale signaaluitvoer door het gebruik van een optisch netwerk, een optische USB-verbindingsmethode en een zeer nauwkeurige OCXO-klok. Deze methoden resulteren in een uitstekende resolutie bij het weergeven van een geluidsbron en zorgen voor een duidelijk tooncontrast, waardoor het geluid levendiger en levendiger wordt: de gemeten prestatiegegevens geven een bijna fenomenale aflezing van 141,9 dB S/R-verhouding, 141,6 dB dynamisch bereik en -143 dB totale harmonische vervorming (THD+N).

De voeding is lineair en de afvlakcondensatoren geven naar eigen zeggen een ruis op batterijniveau. Een NVMe SSD speciaal voor het cachen van muziekbestanden vermindert de effecten van trillingen en interferentie, zoals het afspelen van muziekbestanden vanaf een harde schijf die is aangesloten op de USB poort. Dit voorkomt verslechtering van de audiokwaliteit en zorgt voor een vloeiend en coherent geluid om de audio-ervaring te verbeteren.

Bovendien heeft de RS130 aansluiting voor een externe masterklok om een ideale synchronisatie te bereiken en de compatibiliteit tussen apparaten te vergroten. Een externe masterclock-ingang is nodig om hoogwaardige audiosignalen te verwerken en nauwkeurige synchronisatie te garanderen. De RS130 gebruikt deze functie om jitter op S/PDIF-, AES/EBU- en I2S-uitgangsaansluitingen te elimineren, hetgeen resulteert in een perfect signaal.

De besturing van de Hifi Rose RS130 is gebaseerd op de eigen Rose Audio Engine en maakt gebruik van afzonderlijke signaalverwerkingstechnologieën om audiogegevens zonder verlies over te dragen. Dit zorgt voor een volledige verwerking van de audiogegevens zonder te worden beïnvloed door de overbelasting van serviceprocessen. Het besturingssysteem van de RS130 ondersteunt zowel online streaming als MQA-, DSD- en DXD-bestanden en maakt verbinding met verschillende streamingdiensten en apparaten zoals Tidal, Qobuz, Roon Ready, Spotify Connect, Apple Music, Bugs, ROSE tube (exclusieve applicatie), internet radio, CD, SSD, NAS, Bluetooth, Airplay en DLNA. Bovendien kunnen in de toekomst aanvullende services worden ondersteund via systeemsoftware-updates.

Hifi Rose RS130: prijs en leveringsinformatie

De HiFi Rose RS130 is naar verwachting vanaf medio juli 2023 verkrijgbaar in zwart en zilver voor een prijs van net geen 4.800 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE