Pro-Ject Audio Pre Box S2 Digital Edition 2023: verbeterde versie van bestaande pre-amp, headphone amp en DA-converter

Het Oostenrijkse audiobedrijf Pro-Ject Audio Systems heeft zijn Pre Box S2 Digital die sinds de lente van 2017 op de markt is herzien, verbeterd en opnieuw uitgebracht als Pre Box S2 Digital Edition 2023. De verbeteringen zitten onder de kap. Aan de buitenkant is niets veranderd.

Pro-Ject Audio Pre Box S2 Digital Edition 2023

De Pre Box S2 Digital Edition 2023 van het in Oostenrijkm gevestigde Pro-Ject Audio Systems is een combinatie van een voorversterker, hoofdtelefoonversterker en DA-converter en dat alles in een compacte en minimalistische behuizing. De bekende Britse ontwerper van hifischakelingen John Westlake heeft het apparaat uit 2017 herzien en volgens de fabrikant weer helemaal bij de tijd gebracht.

Pro-Ject Audio heeft het hart van de DA-converter voorzien van een ESS Sabre ESS9038 dual DAC en een eigen digitaal filter. De voeding van alle onderdelen is verbeterd. De versterkerschakelingen werken in klasse A, maar vergen minder stroom dan in de eerdere editie van het apparaat. Volgens het persbericht bezuinigt Pro-Ject Audio met name op de behuizing. Die is klein en wordt voor veel meer apparaten gebruikt.

Op functies en klank is geenszins bezuinigd. Jitter is lager dan 100 femtoseconden. De Pro Box S2 Digital Edition 2023 kan MQA vertalen en DSD tot DSD512 afspelen, via USB. De optische en coaxiale aansluitingen kunnen signaal tot 24-bit/192 kHz verwerken.

Ontwikkeling en productie vinden plaats in Europa.

Pro-Ject Audio Pre Box S2 Digital Edition 2023: prijs en leveringsinformatie

De Pro-Ject Audio Pre Box S2 Digital Edition 2023 kost 449 euro en is leverbaar in een zwarte of zilverkleurige uitvoering.

MERK

EDITORS' CHOICE