NIEUWSSennheiser

Sennheiser presenteert TVS 200 en ConC 400

De Duitse hoofdtelefoonbouwer bouwt niet alleen hoofdtelefoons voor het luisteren naar muziek, maar ook gehoorondersteunende hoofdtelefoons en hoofdtelefoons die vooral bedoeld zijn om televisie mee te kijken. De nieuwe TVS 200 en ConC 400 leveren een kristalheldere stem in een draadloze vorm en combineren een elegant ontwerp met uitzonderlijke technologie. Beide producten komen in de tweede helft van deze maand juni op de markt.

Sennheiser TVS 200 en ConC 400

In elke omgeving zijn er mensen die problemen hebben met het volgen van gesprekken in rumoerige omgevingen of het thuis kijken naar televisieprogramma's. Evenzo zorgen audiologen en audiciens elke dag voor een toenemend aantal mensen met deze problemen. Veel consumenten zijn zich bewust van hun behoefte aan gehoorondersteuning, maar hebben moeite om technologie te vinden die net zo gebruiksvriendelijk is als hun leesbril. Als reactie hierop introduceert het Duitse Sennheiser een duo dat het gebruiksgemak van persoonlijke geluidsversterkingsapparaten combineert met de kracht van op maat gemaakte hoortoestellen.

Voor tv-avonden samen in de woon- of slaapkamer ondersteunt de Sennheiser TVS 200 de gebruiker met gepersonaliseerd luistervolume en verbeterde spraakverstaanbaarheid om dialoog beter te onderscheiden van achtergrondlawaai. Het echt draadloze ontwerp zorgt voor een comfortabele draadloze pasvorm voor langere luistersessies. Het model is voorzien van een compacte “plaats-en-vergeet”-zender voor een probleemloze verbinding met vrijwel elke tv, en biedt tegelijkertijd het gemak van verbinding met tablets en smartphones via Bluetooth.

Met TVS 200 kunnen gebruikers ervoor kiezen om hun omgeving waar te nemen of te verbergen, meerdere oortelefoons op één zender aan te sluiten en zelfs de oortelefoons draadloos op te laden. Per oplaadbeurt is tot 15 uur ononderbroken luisterplezier mogelijk. Het oplaadstation voor de oortelefoon doet ook dienst als compact draagetui. Een bijbehorende app biedt verdere aanpassingen en visuele feedback vanaf een Android-smartphone, iPhone of tablet.

In scenario's met constant lawaai, zoals restaurants en openbaar vervoer, is de ConC 400 volgens Sennheiser ontworpen om afleidingen te blokkeren en tegelijkertijd de spraakverstaanbaarheid te verbeteren bij veel achtergrondlawaai. Speciale bundelvormende microfoonarrays op elk oordopje worden gebruikt om het geluidsniveau van de omgeving te analyseren en tegelijkertijd de spraakverstaanbaarheid automatisch te optimaliseren voor de persoon die tegen de ConC 400-drager spreekt. Bluetooth-connectiviteit met multipoint stelt gebruikers in staat zich te concentreren op de gesprekken die er toe doen, door naadloos te schakelen tussen face-to-face chats en smartphonegesprekken of streaming media. De ConC 400 beschikt ook over actieve ruisonderdrukking met een omgevingsbewustzijnsmodus om contact te houden met de wereld om je heen.

Clara Beck, hoofd van de zakelijke categorie “Consumer Hearing” bij Sennheiser, verklaart: “Ons onderzoek toont aan dat consumenten vaak worstelen met gehoorproblemen, maar individuele oplossingen nodig hebben. De nieuwste situationele hoortoestellen van Sennheiser overbruggen de kloof die bestaat tussen een gemiddeld gehoor en een hoortoestel door technologie en smartphonetoegang te combineren om elk apparaat aan te passen aan persoonlijke voorkeur. Door HCP-apparaten aan te bieden met het merk dat staat voor geluid, kunnen hun klanten er zeker van zijn dat de technologie die erin zit dag in dag uit voor hen beschikbaar is.”

De TVS 200 is vanaf 15 juni verkrijgbaar bij geselecteerde audiciens en de ConC 400 vanaf eind juni. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE