NIEUWSPanasonic

Panasonic lanceert nieuwe televisies voor 2023

Televisiebouwer Panasonic heeft nieuwe OLED-modellen voor 2023 gelanceerd in de series MZ2000, MZ1500, MZ980 en MZ800. Er komen ook nieuwe LED-modellen in de MX950-serie, MX940-serie, MX800-serie, MX710-serie en MX700-serie. De combinatie van de door Panasonic ontwikkelde HCX Pro AI-processor en de in Hollywood uitgevoerde tuning zorgt voor een verbluffend nauwkeurige HDR beeldkwaliteit.

Panasonic televisies 2023

Panasonic kondigt vandaag zijn volledige assortiment OLED en LED TV's voor 2023 aan, die een nog betere beeldkwaliteit leveren voor films en games. Kort samengevat, een verbeterde Filmmaker Mode mogelijk gemaakt door de HCX Pro AI-processor betekent dat kijkers kunnen genieten van content zoals de maker het heeft bedoeld, ongeacht de omgeving waarin naar de televisie wordt gekeken. Er zijn nieuwe gamingfuncties toegevoegd, zoals compatibiliteit met NVIDIA G-Sync, True Game Mode, brongerichte tone-mapping en Game Sound Modes. En door een interessante nieuwe samenwerking met Activision is Panasonic nu de officiële tv-partner voor Diablo IV.

Dankzij het afstellen in Hollywood en de fantastische kleurnauwkeurigheid worden de OLED TV's van Panasonic al lange tijd geprezen als de beste keus voor films, tv[1]programma's en gaming. De relaties die Panasonic al een tijd lang heeft met filmmakers, en meer recent met belangrijke gameontwikkelaars, betekenen dat bij de ontwikkeling van nieuwe producten wordt uitgegaan van het standpunt van de maker, zodat content precies zo wordt weergegeven als bedoeld.

“Home-entertainment is in ontwikkeling en ons nieuwste assortiment laat zien waarom Panasonic wereldwijd nog steeds de eerste keus is voor consumenten en professionals. Door onze in de loop der jaren opgebouwde technische expertise en designkennis te benutten, kunnen we nu een tv-assortiment onthullen dat in elk huis op zijn plaats is. Bovendien veranderen ze alle films, games, tv-programma's en sportevenementen in een waar spektakel met meeslepend geluid en ongekende beeldkwaliteit.” aldus Paul Darch, Director Panasonic Consumer Europe.

Panaonic: nieuwe productlijnen voor 2023

De MZ2000-serie, die in januari tijdens de CES werd aangekondigd, is het topmodel onder de OLED-tv's voor 2023 van Panasonic en is verkrijgbaar in modellen van 55, 65 en 77 inch. Deze nieuwe televisie verlegt de grenzen van wat mogelijk is met OLED-beeldkwaliteit. Het model heeft een geavanceerd scherm met Micro Lens Array en een speciaal ontwikkeld, meerlaags warmtebeheer[1]systeem wat heeft geleid tot een flinke stap vooruit in helderheid.

De nieuwe MZ1500-serie 4K Ultra HD TV van Panasonic, die is uitgerust met een Master OLED PRO-scherm en naar voren gerichte speakers, combineert een revolutionair design met professionele OLED-prestaties. Deze televisie maakt meeslepende film- en gamingervaringen mogelijk en produceert volgens Panasonic een geweldig geluid. De MZ1500-serie heeft modellen van 42, 48, 55 en 65 inch.

De MZ980-serie, die ook verkrijgbaar is in 42, 48, 55 en 65 inch, is een must-have OLED TV voor iedereen die zich helemaal wil laten meeslepen door films of games. Met een minimalistisch randloos design en verkrijgbaar in 42, 48, 55 en 65 inch is de MZ800-serie een must-have OLED 4K Ultra HD TV voor iedereen die intenser wil genieten van tv-beelden tegen een redelijke prijs.

De MX950-serie en MX940-serie LED 4K Ultra HD TV's bieden een uitzonderlijke combinatie van beeldkwaliteit en veelzijdigheid voor verschillende soorten content. Daarnaast is de allernieuwste Mini LED-schermtechnologie toegepast voor uiteenlopende schermgroottes. De MX950 is verkrijgbaar in 55, 65 en 75 inch en de MX940 in 43 en 50 inch.

De MX800-serie LED 4K Ultra HD TV produceert de voor het bedrijf kenmerkende hoge beeld- en geluidskwaliteit. Bovendien kunnen gebruikers profiteren van Fire OS. Verkrijgbaar in modellen van 43, 50, 55, 65, 75 en 85 inch

.De MX700-serie en MX710-serie LED Ultra HD TV's van Panasonic (verkrijgbaar in 43, 50, 55 en 65 inch) combineren uitzonderlijke 4K-beeldkwaliteit met de gepersonaliseerde slimme functies van Google TV. Het streamen van de beste tv-, film-, sport- en gamingcontent wordt daardoor eenvoudiger dan ooit.

Panasonic televisies 2023: afgesteld door Hollywood

Voor de OLED TV's uit het topsegment van Panasonic werd de technische precisie van Panasonic mogelijk gemaakt door Japanse knowhow en techniek te combineren met de kleurenexpertise van Stefan Sonnenfeld. Stefan Sonnenfeld, oprichter en CEO van Company 3, is voor de beste cineasten ter wereld een vertrouwde partner. Sonnenfeld behoort tot het handjevol gerenommeerde kunstenaars die de kracht van kleurgradaties meester zijn voor het vertellen van verhalen en het communiceren van emotie. Sonnenfeld, door NPR omschreven als de 'da Vinci van de film', heeft zijn vaardigheden als colorist toegepast op vele van de best gewaardeerde en meest populaire speelfilms van de afgelopen tien jaar: Top Gun: Maverick, A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Beauty and the Beast, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World, 300 en nog veel meer. Net zoals veel andere toonaangevende coloristen gebruikt hij in zijn dagelijkse workflow de OLED[1]schermen van Panasonic als grote referentiemonitoren. OLED TV's van Panasonic worden dan ook vaak gebruikt door studio's en post-productiebedrijven.

De verbeterde Filmmaker Mode garandeert dat kijkers kunnen genieten van hun content precies zoals de maker het heeft bedoeld - of ze nu kijken in een speciaal ingerichte thuisbioscoop of in een lichte, ruime woonkamer.

Het detecteren van de kleurtemperatuur van het omgevingslicht is verbeterd voor de Filmmaker Mode, hetgeen een nauwkeurige beeldweergave in alle lichtomstandigheden mogelijk maakt. Is bijvoorbeeld het omgevingslicht warm, dan wordt de kleurtemperatuur verlaagd terwijl in een heel lichte omgeving de donkere tonen worden verhelderd.

Panasonic televisies 2023: een nieuw niveau in gaming

Gaming heeft de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Plots worden geschreven alsof het blockbusters uit Hollywood zijn, 3D-werelden zijn groter en realistischer dan ooit tevoren en er zijn talloze gaminguniversa om te verkennen. Om volledig op te gaan in deze groeiende entertainmentwereld, kiezen spelers doorgaans voor monitoren om het beste te halen uit de nieuwste consoles en pc's die geavanceerde weergavetechnologieën en supersnelle laadtijden bieden. Maar dit is nu allemaal ook mogelijk met de nieuwste OLED TV's van Panasonic, die een ervaring bieden zoals game-ontwikkelaars die voor ogen hadden. De gamingverbeteringen van Panasonic in 2022 werden niet alleen gewaardeerd door gamers, maar ook door gamingstudio's en professionele eSport-teams.

Pansonic televisies 2023: officieel partner van Diablo IV

In 2023 is deze speciale aandacht voor gamers naar een nog hoger niveau getild. Panasonic is blij aan te kunnen kondigen dat het nu de officiële partner is voor Diablo IV in EMEA. Diablo IV kondigt een uitgestrekte wereld aan die is gebouwd op twee pijlers: “de oude meesters” en “terugkeer naar de duisternis”. De pijler “oude meesters” beschouwt de technieken die klassieke schilders gebruikten met hun gecontroleerde gebruik van details, toonbereik en deskundig gebruik van kleurenpaletten. De pijler “terugkeer naar de duisternis” richt zich op het afbeelden van Sanctuary als een gevaarlijke en donkere middeleeuwse Gotische wereld.

“Ik kan niet veel dingen bedenken waarin kleurbalans belangrijker is dan in Diablo IV. We hebben een heel subtiel kleurenpalet. Het creëren van iets dat aanvoelt als een oud meesterwerk vereist het vermogen om deze wereld op een zeer genuanceerde manier weer te geven”, aldus John Mueller, Art Director van Diablo IV.

Om ervoor te zorgen dat elke titel er op zijn best uitziet, brengt de nieuwe True Game Mode alle functies voor kleurnauwkeurigheid die beschikbaar zijn voor films naar de wereld van gaming, terwijl verbeterde HDR Tone Mapping zorgt voor brongerichte expressie van het gamingapparaat. Bovendien is True Game Mode kalibreerbaar en toont het Calman Calibrated-logo na aanpassing met de Calman Color-kalibratiesoftware van Portrait Displays - de de facto standaard in de wereld van het maken, distribueren en afspelen van content. Dit betekent dat True Game Mode games reproduceert zoals bedoeld door hun makers.

Ten slotte, ondersteuning voor de belangrijkste HDMI 2.1-functies, volledige 4K-resolutie, vernieuwingsfrequentie tot 120 Hz, ultralage latentie en invoervertraging, VRR en AMD Freesync Premium bieden de perfecte oplossing voor gamers. Ondertussen wordt Dolby Vision ondersteund door alle tv-modellen met Game Mode Extreme. OLED-tv's van Panasonic met HXC PRO AI ondersteunen ook Nvidia G-SYNC, dat zorgt voor vloeiende en scherpe gameplay voor pc-gamers.

Prijzen en leveringsinformatie zullen later bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE