NIEUWSCayin

Cayin CS-100DAP: netwerkspeler met DA-converter en hoofdtelefoonversterker

Sinan Kökbugur | 07 juni 2023 | Fotografie Fabrikant | Cayin | Importeur: Sensus Audio

Het Chinese audiobedrijf Cayin heeft de CS-100DAP aangekondigd, een netwerkspeler met DA-converter en hoofdtelefoonversterker aan boord. De Cayin CS-100DAP heeft een breed scala aan functies en daarmee de ambitie om het digitale centrum van een systeem worden.

Cayin CS-100DAP

De nieuwe CS-100DAP heeft digitale uitgangen in de vorm van coaxiaal, optisch, BNC , I2S/ DSD in HDMI en AES/EBU. De DA-converter aan boord heeft in het hart een chip van ESS Sabre type ES9028Pro  en voert signaal uit via cinch of XLR. Daarnaast biedt de CS-100DAP een ingebouwde hoofdtelefoonversterker met een 6,35 mm-aansluiting aan de voorzijde, die automatisch wordt geactiveerd wanneer een hoofdtelefoon wordt aangesloten.

De Cayin CS-100DAP kan muzieksignaal in resoluties tot DSD512 en PCM 32- bit/768 kHz verwerken, mede dankzij de Qualcomm SDM660 acht-core processor en een op Android gebaseerd besturingssysteem. Naast WiFi is er ook connectiviteit via Bluetooth. Er zijn twee transformatoren aan boord. De ene is voor voeding van digitale schakelingen en de andere doet dat voor analoge schakelingen.

Bediening gaat met knopjes en het centrale scherm op het front of met de “HibyCast”-app. Hiermee kan ook muziek van externe opslagmedia worden afgespeeld. De Cayin heeft hiervoor een SD-kaartslot en USB- aansluitingen. Voor een opgeruimde aanblik beschikt de CS-100DAP ook over de mogelijkheid om maximaal twee stuks 2,5-inch harde schijven in te bouwen, waarvoor aan de onderzijde van het apparaat een slot met SATA-aansluitingen beschikbaar is.

Cayin CS-100DAP: prijs en leveringsinformatie

De Cayin CS-100DAP is leverbaar in zilver of zwart. We hebben nog geen officiële prijs voor de Benelux vernomen maar op diverse Duitse websites zien we een prijs van circa 2.700 euro genoteerd staan.

MERK

EDITORS' CHOICE