NIEUWSShanling

Shanling ET3: compact CD-loopwerk dat ook kan dienen als UPnP server

Het Chinese Shanling heeft de ET3 aangekondigd, een CD-loopwerk in een compacte behuizing. De ET3 heeft geen DA-converter aan boord, maar wat de ET3 wel heeft is de mogelijkheid om een USB-schijf aan te sluiten en af te spelen. Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

Shanling ET3

De ET3 van Shanling is een volledig digitaal apparaat zonder DA-converter aan boord. Het loopwerk is van Philips type SAA7824 dat geperste en gebrande CD’s kan aflezen via een Sanyo HD850 laseroptiek. Uitvoer gaat digitaal via AES/EBU, coaxiaal cinch, optisch S/PDIF, USB en I2S. Upsampling naar PCM of DSD met hoge resolutie is mogelijk dankzij een CT7302CL-chip. Ook het afspelen van MQQ wordt ondersteund

Maar de ET3 is meer dan een CD-loopwerk. Het eigen platform gebaseerd op een Ingenic X2000 chip biedt Bluetooth-streaming (LDAC, AAC en SBC), ondersteuning van Wi-Fi (geen bekabeld LAN) en streaming via UPnP of AirPlay. De bediening en menunavigatie worden uitgevoerd met behulp van een IPS-scherm met een resolutie van 320 x 290 pixels op het voorpaneel en een draaiknop aan de rechterkant op het front. Dan is er ook nog de mogelijkheid om een USB-opslagapparaat aan te sluiten op de USB-aansluiting op het achterpaneel en de 'begeleidende app' gebruiken om muziekbestanden te kiezen en af te spelen.

Bedieningsknoppen zitten aan de bovenkant en de ET3 lijkt bedoeld voor plaatsing op een bureau. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd. De afmetingen zijn 188 x 255 x 68 millimeter (B x D x H) en de ET3 weegt 2,5 kilogram

Naar verluidt komt de ET3 in de loop van deze maand beschikbaar. Louter ter indicatie kunnen we melden dat op de website van Shanling voor de ET3 een prijs van 730 dollar vermeld staat, maar vermoedelijk zal de prijs in de Benelux iets hoger komen te liggen vanwege wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE