NIEUWSLegacy Audio

Legacy Audio Focus XD: actieve vierweg vloerstaander met zes drivers

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Legacy Audio heeft de Focus XD gelanceerd, een actieve vierweg vloerstaande luidspreker die in verschillende afwerkingen geleverd kan worden. Misschien wel het meest opvallende kenmerk is de dubbele AMT. De luchtverplaatsing en versnelling van de 1-inch en 4-inch geplooide membranen is volgens de fabrikant vier keer groter dan bij conventionele tweeters, waardoor er meer lucht en detail ontstaat.

Legacy Audio Focus XD

De Focus XD van Legacy Audio is een vierweg luidspreker me zes drivers aan boord. De gebruiker kan muzieksignaal aanleveren via de XLR-aansluiting. In dat geval is de Focus XD een volledig actief systeem. De Focus XD heeft echter ook een set gewone luidsprekeraansluitingen die gebruikt kunnen worden om middentonen en hoge tonen door een externe versterker te laten aanleveren. De cross-overfrequenties liggen op 120 Hz, 2,8 kHz en 8 kHz. Legacy Audio geeft een frequentiebereik op van 18 Hz tot 30 kHz (+/- 2 dB). De ingebouwde vesterker heeft een vermogen van 750 Watt.

De hoogweergave komt voor rekening van een tweetal Air Motion Transformers (AMT). Legacy Audio's Dual AMT-tweeterconfiguratie kan vier keer zoveel lucht verplaatsen vergeleken met conventionele tweeters en dit zou de kwantiteit en kwaliteit van hoge tonen aanzienlijk moeten verbeteren. De middentonen worden weergegeven door een tweetal drivers met een zeven inch grafeen-gevulde koolstofvezelconus met een koperen faseplug en een kortsluitring. De opmerkelijke helderheid en natuurlijke warmte in de lagere middentonen wordt ondersteund door het unieke vermogen van de drivers om de middentonen krachtiger te maken.

De laagweergave komt voort uit een tweetal twaalf inch woofers die voorzien zijn van een zeer stijve aluminium conus, een geoptimaliseerde ophanging en een spreekspoel die bestand is tegen hoge temperaturen.

Legacy Audio Focus XD: prijs en leveringsinformatie

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt. Meer weten? Kijk dan op de website van Legacy Audio.EDITORS' CHOICE