NIEUWSBurmester

Burmester 232: geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen

De Duitse audiofabrikant Burmester heeft een nieuwe geïntegreerde versterker gelanceerd genaamd 232. De nieuwe Burmester 232 versterker voldoet volgens de fabrikant aan alle eisen die aan moderne versterkers mogen worden gesteld en combineert functionaliteit met uitzonderlijke geluidskwaliteit.

Burmester 232

De naam “232” volgt de naamtraditie van Burmester, dus het bestaat uit de cijfercombinatie van het jaar 2023 en de maand 02. In de maand februari in het jaar 2023 werd de ontwikkeling van de 232 min of meer werd afgerond. De nieuwe geïntegreerde versterker in de Classic Line wordt gekenmerkt door een brede inzetbaarheid. De versterker ondersteunt een verscheidenheid aan analoge en digitale invoerbronnen om naadloze integratie in bestaande audio-opstellingen mogelijk te maken.

Ondanks het grote aantal digitale aansluitmogelijkheden en functies wordt de klank nog steeds bepaald door de analoge schakeltechniek in klasse AB. Met zijn warme, volle en tegelijkertijd krachtige geluid met een indrukwekkende detailrijkdom realiseert de 232 geïntegreerde versterker het klankideaal van een Burmester-versterker. De gebruikte operationele versterkers zijn van de hoogste kwaliteit en laten in combinatie met de intelligente volumeregeling het muzieksignaal onaangetast door. Dit minimaliseert de impact op de geluidskwaliteit. Elk kanaal heeft zijn eigen voeding en de opbouw is dual mono. Dit resulteert in een stabiel en scherp gescheiden stereobeeld.

De 232 is modulair opgebouwd en kan worden geconfigureerd volgens de voorkeuren van de klant. De nieuwe DAC-module kan op vele manieren worden gebruikt en ondersteunt de vertaling van PCM-signaal tot 32-bit/768 kHz en DSD tot DSD512. De phono-module voor MC-pickup-systemen is gebaseerd op de phono-signaalverwerking van de Burmester-referentievoorversterker 077 en de phono-voorversterker 100. Hij combineert de verwerking van de fijnste analoge signalen met de wereld van digitale muziek op het hoogste niveau.

De Burmester 232 is het eerste product in het nieuwe Burmester-design. Het nieuwe design van het apparaat wordt gekenmerkt door elegante en tijdloze lijnen. Het wordt gekenmerkt door een meer harmonieuze omgang met aanwezige oppervlakken zoals het koellichaamprofiel of het afdekvlak en wekt zo de indruk van een sculpturale uitstraling in de ruimte. Bovenal versterkt het nieuwe basisconcept het effect van lichtheid en suggereert het dat de massieve versterker zweeft. Dit ontwerpelement is geschaald van de Classic Line naar de Signature Line, maar is een integraal onderdeel van elke productlijn in het betreffende ontwerp.

Het profiel van het koellichaam is in uitgebreide studies thermisch geoptimaliseerd. Geschaald over de productlijnen en prestaties, volgt het de benadering van toenemende prestaties en is daarom veel meer dan alleen een ontwerpelement. Het straalt uit vanuit het midden van de behuizing en vertegenwoordigt de grootste breuk met het meer traditionele uiterlijk van de vorige generatie apparaten.In combinatie met de ogenschijnlijk organische lijnen van de basis, resulteert de nieuwe vorm in een spel van technisch precieze elegantie en organische, woonomgevingsvriendelijke vormen  Dit wordt versterkt door het contrast tussen matte en glanzende oppervlakken.

De 232 ziet er fraai uit maar wat we nog niet weten is hoeveel vermogen hij kan leveren. Burmester doet nog wat geheimzinnig over de technische specificaties. Ook prijs en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE