NIEUWSPMC

PMC lanceert luidsprekers Prodigy1 en Prodigy5

De Engelse luidsprekerfabrikant PMC heeft een tweetal nieuwe luidsprekers gelanceerd, t.w. monitormodel Prodigy1 en vloerstaander Prodigy5. Beide luidsprekers hebben dezelfde bezetting van drivers. Door toepassing van Advanced Transmission Line techniek kan het grootste model meer lage tonen produceren. 

PMC Prodigy1 en Prodigy5

De Prodigy-modellen van het Britse PMC Speakers zijn het resultaat van meer dan dertig jaar onderzoek, ontwikkeling, meten en luisteren die zijn besteed aan het creëren van luidsprekers die zo dicht mogelijk benaderen wat er wordt afgespeeld en opgenomen. “De Prodigy-productlijn kan zijn afstamming terugvoeren op de PMC QB1 vlaggenschip studiomonitoren,” zo zegt Oliver Thomas, commercieel directeur en hoofd design. “Niet alleen is er een stilistische gelijkenis, maar veel van de technologieën die voor QB1 zijn ontwikkeld, zoals Laminair, zijn doorgesijpeld in de Prodigy-productlijn, zodat gebruikers echt 'de studio in huis kunnen halen' bij het gebruik van deze nieuwe modellen.”

Zowel de prodigy1 als de prodigy5 zijn voorzien van een 27 mm zachte dome-tweeter en een 130 mm natuurlijke vezel lange slag woofer. Hoewel beide gebruikmaken van Advanced Transmission Line-technologie (ATL), zijn de vorm en grootte van de kast verantwoordelijk voor de verschillen waardoor het grotere model meer bas kan produceren. Beide modellen hebben een impedantie van zes Ohm.

Aanvulling op de ATL is een techniek genaamd Laminair. Deze aërodynamisch ontworpen ventilatieopening aan het einde van de lijn regelt de lucht wanneer deze naar buiten gaat door de weerstand drastisch te verminderen. Dit verhoogt de efficiëntie en elimineert luchtstroomgeluid. Het resultaat is een basweergave met nauwkeurige timing en een uitstekend dynamisch bereik.

De long-throw woofer van natuurlijke vezels werkt hand in hand met de ATL als een coherente eenheid. De woofer is uitgerust met een omgekeerde stofkap om ongewenste hoogfrequente reflecties te verminderen en de krachtige spreekspoel en magneetconstructie leveren ongekende uitgangsniveaus voor dergelijke compacte luidsprekers.

PMC Prodigy1: monitormodel

De Prodigy1 is een compacte luidspreker, ideaal voor kleine en middelgrote kamers, die het rijke, dynamische en volle geluid levert dat van een PMC wordt verwacht. Beide drivers zijn professioneel bewezen, met de baseenheid in de PMC ci-serie, die volgens de fabrikant de referentie is geworden voor het mixen van Dolby Atmos-muziek over de hele wereld. De soft dome-tweeter is een ontwikkeling van de PMC Result6 studiomonitors, waardoor de Prodigy1 een studiokarakter krijgt en PMC's 'from studio to home'-filosofie versterkt.

PMC geeft een frequentiebereik op van 50 Hz tot 25 kHz (op niveau -3 dB), een gevoeligheid van 87,5 dB SPL (1 Watt / 1 meter) en een piek SPL van 123 dB.

PMC Prodigy5: vloerstaander

Hoewel de vloerstaande Prodigy5 dus dezelfde drivers heeft als monitormodel Prodigy1, pakt hij lager op. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 35 Hz tot 25 kHz (op niveau -3 dB) en dit ligt louter aan de constructie van de kast en ATL. Het piek SPL ligt met 124 dB iets hoger dan dat van de Prodigy1.

In overeenstemming met PMC's strikte kwaliteitscontroleprocedures worden de drivers vóór montage gemeten en beluisterd. Elke voltooide luidspreker wordt gemeten en beluisterd naast het referentiemodel voordat hij door de monteur wordt afgetekend en vervolgens verpakt voor verzending.

PMC Prodigy1 en Prodigy5: prijs en leveringsinformatie

Leveringsinformatie en prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt. Een rooster om de drivers af te dekken is optioneel.

MERK

EDITORS' CHOICE