NIEUWSSennheiser

Sennheiser SoundProtex: geen productie maar reductie van geluid

Het Duitse Sennheiser heeft oordopjes gelanceerd met de naam SoundProtex. Zoals de naam al een beetje verraadt, zijn de SoundProtex oordopjes niet gemaakt om geluid te produceren maar juist om geluid te reduceren. Volgens Sennheiser krijgen de dragers ervan op concerten en in luide omgevingen het best mogelijke geluid te horen, zonder dat ze zich zorgen moeten maken over gehoorbeschadiging.

Sennheiser SoundProtex

Bezoekers van concerten kennen het piepende geluid in de oren na een concert, en dat is niet gezond. Muziekfans staan vaak weigerachtig tegenover oordopjes, omdat het daardoor kan lijken alsof een band of dj onder water speelt. En dat kan de concertervaring verpesten. Door gebruik te maken van de uitgebreide geluidsknowhow van het merk verbetert Sennheiser SoundProtex de live muziekervaring in alle veiligheid.

De geavanceerde hifioordopjes hebben een  gepatenteerde membraanfiltertechnologie. Die geeft de gebruiker de mogelijkheid om van een perfect gebalanceerde sound over het volledige bereik te genieten zonder dat hij zijn gehoor beschadigt. Ze zorgt ervoor dat alle sonische details die muziek zo schitterend en mooi maken bewaard blijven. Door de geluidsdruk die je oor bereikt te beperken, verlaagt de filter potentieel schadelijke volumeniveaus zodat gebruikers langer op een veilige manier kunnen luisteren. Het decibelniveau op heel wat rockconcerten ligt bijvoorbeeld boven de 100 dB, en bij een blootstelling aan dergelijke decibelniveaus gedurende meer dan 15 minuten loopt de luisteraar al risico op gehoorbeschadiging.

Sennheiser SoundProtex: gebalanceerde sound om bewustzijn van de omgeving te bewaren

De tweetraps filters in SoundProtex hebben een uniek vermogen om enkel helder, gebalanceerd geluid door te geven naar de oren van de gebruiker. De combinatie van een afgestemd membraan en een geluidddempend gaas beperkt hoge en lage frequenties in gelijke mate. Om spraak te verstaan vertrouwen mensen sterk op details uit de hogere frequenties. Maar standaard oordopjes kunnen die details maskeren. De perfect gebalanceerde SoundProtex-filters zorgen ervoor dat voldoende van die hogere frequenties behouden blijven, zodat het bewustzijn van de omgeving bewaard blijven. Zo kunnen gebruikers nog steeds een normale conversatie voeren tijdens een concert.

Sennheiser SoundProtex: lange levensduur

In tegenstelling tot wegwerpoordopjes kunnen de SoundProtex-oordopjes zo vaak gebruikt worden als de gebruiker maar wil. Veeg ze gewoon af na gebruik of reinig ze onder water. Drie maten oordopjes zijn inbegrepen in de standaardverpakking, waarin ook een klein opbergzakje zit. Op die manier is iederwen urenlang verzekerd van een comfortabele en betrouwbare pasvorm. Het zachte, flexibele TPE-materiaal van medische kwaliteit bevat geen weekmakers of andere stoffen die de gevoelige huid in de oren zouden kunnen irriteren.

Sennheiser SoundProtex: meervoudige toepassingen. niet alleen voor popconcerter

SoundProtex is ook uitstekend geschikt om van wat rust en kalmte te genieten op de weg of in een rumoerig kantoor als de gebruiker zich moet concentreren. En als het de bedoeling is om zoveel mogelijk geluid te elimineren, dan stop je gewoon de meegeleverde ‘full block’-filter erin. Het is perfect als de gebruiker complete rust wil om te relaxen of te slapen. En aangezien de oordopjes lucht- en waterdicht zijn, beschermen ze je oren zelfs tegen het water tijdens het zwemmen.

SoundProtex Plus

Sennheiser SoundProtex Plus heeft alles waarover SoundProtex beschikt, evenals twee extra akoestische filters. Daarmee kan men tussen drie niveaus van geluidsdemping kiezen waarmee elke situatie gecoverd is, van rumoerige kantoren tot luide concerten.

Kies de sterkste filter met een geschatte SNR (Single Number Rating) van 20 dB voor luide muziek, motorsporten of het gebruik van elektrisch gereedschap. Medium is perfect voor festivals, events of reizen, met een geschatte SNR van 17 dB. Het lage filter is geschikt voor rustigere of niet-versterkte concerten, rumoerige kantoren of voor een café- of restaurantbezoek en heeft een geschatte SNR van 10 dB. Of als je alleen maar de stilte wil horen: stop het volledig blokkerende filter erin. SoundProtex Plus heeft de juiste filter voor vrijwel elke situatie.

Sound Protex: prijzen en beschikbaarheid

Sennheiser SoundProtex en SoundProtex Plus zullen voor pre-ordering zijn leverbaar vanaf 30 mei a.s., met een aanbevolen verkoopprijs van respectievelijk 39,90 en 79,90 euro.


EDITORS' CHOICE