NIEUWS

Unity levert draadloos lossless geluid via Full-Fidelity

HED Unity is een Zwitsers bedrijf dat zich naar eigen zeggen richt op het leveren van een authentieke geluidservaring met de hoogst mogelijke audiokwaliteit voor de consumenten- en professionele audiomarkt. Hun eerste product Unity vestigt het merk als technologisch leider door 's werelds eerste draadloze hoofdtelefoon te realiseren die lossless audio streamt via een handelsmerktechnologie genaamd Full-Fidelity. Door gebruik te maken van de kracht van zowel Wi-Fi als Bluetooth, pioniert HED Unity een nieuwe weg voorwaarts in hoofdtelefoonontwerp dat ervoor zorgt dat geen enkele noot ooit verloren gaat. De nieuwe hoofdtelefoon was ook te zien op de beursvloer van de HEM.

Unity: luxe ontwerp met gesloten oorschelpen

Unity's hoofdtelefoon is een gesloten ontwerp gemaakt van een CNC-gefreesde aluminiumlegering van architectonische kwaliteit en legt volgens de ontwerpers de lat hoger op het gebied van industrieel audiodesign en introduceert tegelijkertijd de nieuwste standaard in audioprestaties, genaamd Full-Fidelity. De Unity is voorzien van drivers met een membraan met een diameter van 40 millimeter voorzien van een titaniumcoating die vervorming minimaliseren voor een soepele weergave, hoe hard de muziek ook staat. Het ruime frequentiebereik van de hoofdtelefoon dat loopt van 20 Hz tot 22 kHz garanderen een weergave volgens de bedoelingen van de artiest.

De oorschelpen zijn met precisie gefreesd met behulp van CNC uit een enkel blok van 6063 aluminiumlegering van architectonische kwaliteit en gecombineerd met een trillingsdempend, superstevig nylon chassis versterkt met koolstofvezel. Het buitenste aluminium ontwerp biedt een ongelooflijk sterke, lichtgewicht structuur met een stralende afwerking. Door het externe geluid effectief te verminderen met dichte materialen, werkt de ANC van HED Unity slimmer in plaats van harder, zodat luisteraars niet de druk in hun oren voelen die gebruikelijk is bij de ANC van andere hoofdtelefoons. Er zijn in totaal 12 microfoons; 4 ondersteunen actieve ruisonderdrukking, terwijl 8 beamforming en achtergrondruisonderdrukking zijn voor het leveren van kristalheldere gesprekken.

Met een geïntegreerde dual-coreprocessor voor geheugen en opslag, gaat de Unity-hoofdtelefoon verder dan de mogelijkheden van traditionele draadloze hoofdtelefoons. Een ingebouwde 9-assige IMU (Inertial Measurement Unit) - bestaande uit een 3-assige gyroscoop, 3-assige versnellingsmeter en een 3-assig kompas - levert head-tracking bewegingsdetectie voor een meeslepende luisterervaring. Het eigen audioplatform van HED Unity zorgt ervoor dat de luisteraar toegang heeft tot over-the-air (OTA) software-updates om de ervaring te verbeteren en functionaliteit toe te voegen in de loop van de tijd

De hoofdtelefoon wordt geleverd met intelligente functies, waaronder een bijbehorende app (beschikbaar op iOS en Android) die een ongeëvenaarde gebruikersinterface creëert waar de gebruiker de hoofdtelefoon kan instellen en updaten, EQ kan aanpassen, verbinding kan maken met een Wi-Fi-netwerk voor Full-Fidelity-streaming en -synchronisatie met streaming-diensten zoals Qobuz. De functieknop die op de buitenkant van de hoofdtelefoon is geplaatst, is standaard ingesteld om ruisonderdrukking aan/uit te zetten, maar via de app kan de gebruiker de knop herprogrammeren voor functies zoals EQ aan/uit en meer met toekomstige updates. Unity-hoofdtelefoons zijn ook compatibel met standaard Bluetooth en worden indien gewenst geleverd met een adapter voor bekabeld luisteren.

De duurzame hoofdband van de Unity is gemaakt van sterk maar flexibel polyamide, hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in mooie Italiaanse zonnebrillen. De hoofdband, gecombineerd met in hoogte verstelbare oorschelpen, biedt een perfecte pasvorm die het gewicht van de hoofdtelefoon gelijkmatig over het hele hoofd verdeelt om de noodzaak van overmatig klemmen rond de oren te minimaliseren. Met oorkussens van traagschuim die zijn voorzien van een verkoelende gel en fluweelzachte microvezel, kan de Unity-hoofdtelefoon urenlang voor subliem draadloos, verliesvrij luisteren worden gedragen.

Unity: technische eigenschappen 

  • Ontwerp met gesloten oorschelpen
  • Versie 5.3 Bluetooth met ondersteuning van SBC- en AAC-codec
  • Dynamische drivers van 40 millimeter met titaniumcoating
  • Frequentiebereik van 20 Hz tot 22 kHz
  • Dual-core 650 MHz 32-bits processor
  • Geïntegreerde actieve ANC-processor
  • Mobiele app beschikbaar op iOS en Android
  • Lithium-ion batterij binnen anderhalf uur tot 100% opgeladen
  • 6-8 uur Bluetooth-streaming of Hi-Res Wi-Fi Streaming
  • Inclusief draagtas met USB-oplaadkabel, USB 3,5 mm audiodongle

 

Unity: prijs en leveringsinformatie

De Unity heeft een prijs van net geen 2.200 dollar. De prijs in euro’s is nog niet bekend, maar een belangstellende moet natuurlijk in elk geval rekening houden met wisselkoersschommelingen en het lokale BTW-tarief. Meer weten? Kijk dan op de website van HED Unity.


EDITORS' CHOICE