Crystal Cable Minissimo Forte gezien op HEM

Het Nederlandse Crystal Cable was present op de beursvloer van de High End München en het bedrijf heeft daar o.a. monitorluidspreker Minissimo Forte aan het beurspubliek laten zien. Prijs en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt.

Crystal Cable Minissimo Forte

In 2009 heeft het Nederlandse Crystal Cable een luidspreker met een glazen behuizing gelanceerd. De Arabesque vorm van deze baanbrekende luidspreker is ontwikkeld om resonantie en staande golven te voorkomen en parallelle wanden en gemeenschappelijke afmetingen te elimineren, hetgeen volgens de ontwerpers resulteert in een natuurlijk resonantieverval zonder toevlucht te nemen tot dempende materialen. Dit unieke ontwerp en deze technologie werd vervolgens verder geperfectioneerd in de volgende Arabesque-luidsprekermodellen: de Arabesque Mini, de Arabesque III en de Minissimo.

Nu tilt de nieuwe Minissimo Forte de zaken naar een nog hoger niveau. Het doel van Crystal Cable was om de prestaties van een standaardluidspreker verder te verfijnen, met behoud van de schoonheid en compactheid van zijn voorganger. Er is een geavanceerde nieuwe passief-actieve crossover toegevoegd, naast speciale, volledig uitgebalanceerde filtertechnologie. Het merkeigen MAD-systeem (Multiple Absorption and Dispersion) en de nieuwe stabiele en ontkoppelde standaard van de Minissimo Forte verminderen holteresonanties verder en verbeteren de geluidskwaliteit. Samen zorgen deze reeks technische verbeteringen voor uitstekende geluidsprestaties.

De kast van de Minissimo Forte is niet gemaakt van glas maar van een enkel blok aluminium. Ook de bijbehorende stand is gemaakt van aluminium. De Minissimo Forte heeft met 95 dB (2,83 Volt) een hoog rendement. Deze hoge gevoeligheid gecombineerd met een impedantie van 16 Ohm maakt het mogelijk om de Minissimo Forte aan te sturen met een kleine buizenversterker. Het opgegeven frequentiebereik is 48 Hz tot 30 kHz (+/- 3 dB).

De standaardkleuren zijn Champagne, Matt Black en Fire Glow Red, maar op aanvraag zijn ook andere kleuren leverbaar.

Meer weten? Kijk dan op de website van Crystal Cable.

 


EDITORS' CHOICE