De PF470 van Van Medevoort Audio is een modulair opgebouwd lichtnetfilter

Het Nederlandse Van Medevoort Audio heeft een nieuw lichtnetfilter gelanceerd genaamd PF470. Het nieuwe lichtnetfilter is modulair gebouwd en kan dus op maat worden gemaakt rekening houdende met de audioset van de gebruiker.

Van Medevoort PF 470

“Na de gerenommeerde vM PF110, PF220 en PF330 serie, uitgekomen in de jaren negentig van de vorige eeuw en hun opvolgers, de vM PFM2 en PFM3, is het nu het moment de lat weer hoger te leggen. Dit is noodzakelijk omdat de vervuiling op het lichtnet enorm is toegenomen. De oorzaak is welbekend, naast alle digitale- en RF instraling stoorsignalen op ons lichtnet, de slimme elektra meter, zonnepaneel omvormers, laadstations voor elektrische auto’s, de toename van adapters, smart home, enz. Kortom, te veel om op te noemen. Audio weergave krijgt daaronder steeds meer te lijden, dat mag duidelijk zijn, hoe schoner het lichtnet, hoe beter de audio set klinkt. Dat bewijzen wij al sinds de jaren negentig en is nu de upgrade naar de vM PF470 noodzakelijk,” aldus het Nederlandse audiobedrijf Van Medevoort.

Bij lichtnetfilters doet zich een belangrijk fenomeen voor, namelijk naast onderdrukking van breedbandige RF storing werkt een filter voor audiodoeleinden het beste en het meest effectief, bij een optimale belasting. Een filter onder- of overbelasten geeft slechte resultaten, problemen en/of storingen, maar uiteindelijk ook een slechter in plaats van beter geluid. “Anders klinken is per definitie niet altijd beter, beter klinken is wel altijd anders…” zo legt Van Medevoort uit.

Van Medevoort PF 470: lichtnetfilter op maat

Voor een optimale filter werking is het belangrijk te weten wat het opgenomen vermogen (in Watt) is van de aan te sluiten apparaten. Dit staat normaliter achterop het product en/of in de gebruikershandleiding. Met deze gegevens kan Van Medevoort Audio een optimale filter configuratie aanbieden.

De vM PF470 heeft namelijk ruimte voor zeven verschillende of dezelfde filtermodulen. Vanaf de kleinste M50 van 50 Watt voor bronnen, tot aan de grootste M1000 van 1000 Watt voor zware eindversterkers. Zo is het optimaal en gescheiden filteren mogelijk door analoog (versterkers, ESL, enz.) en digitaal (cd-speler, DA-converter, streamer, smart tv, enz.) elk op hun eigen module aan te sluiten. Alle vM PF470 modulen zijn dan ook individueel uitgevoerd met meervoudige symmetrische filter techniek, zowel CM en DM, als eveneens naar GND.

Ten slotte, naast bovenvermelde filtering is er ook nog een beveiliging tegen te hoge spanning en/of stroom, als ook tegen ontoelaatbare DC componenten op het lichtnetnet.

Per vM PF470 is het totaal aantal te plaatsen modulen maximaal zeven en het totale maximale vermogen aan modulen is 2.300 Watt. Beschikbaar zijn de modules M50, M100, M200, M400, M600 en M1000.

Van Medevoort PF 470: prijs en leveringsinformatie

De productie is reeds gestart. De verkoopprijs is afhankelijk van de gekozen modules. Als optie kan een vM PF470 3.600 Watt versie op verzoek gemaakt worden, dit in overleg. Meer weten? Kijk dan op de website van Van Medevoort.

MERK

EDITORS' CHOICE