NIEUWSAstell&Kern

Astell&Kern Aura: in-ear hoofdtelefoon met elf drivers die speelt aan de bovenkant van de markt, te zien op HEM

Astell&Kern (A&K) heeft een nieuwe vlaggenschip in-ear hoofdtelefoon onthuld genaamd Aura. De Aura is prijzig maar speelt dan ook aan de bovenkant van de markt. Elke oordop heeft elf drivers aan boord. De Aura is volgende week te zien op de beursvloer van de High End audiobeurs in München.

Astell&Kern Aura

De in-ear hoofdtelefoon Aura is ontwikkeld samen met de Duitse fabrikant Vision Ears die zich heeft gespecialiseerd in de bouw van bekabelde in-ear hoofdtelefoons. Vision Ears is in 2013 is opgericht. Het biedt in-ear monitors (IEM’s) van de hoogste kwaliteit die zijn gemaakt op basis van technologische bekwaamheid en nauwgezet handwerk.

De Aura is voorzien van de beste kwaliteit drivers en bij de bouw zijn de beste materialen gebruikt met een nauwgezet ontwerp voor een ongeëvenaard geluid. Meer concreet, iedere oordop heeft elf drivers aan boord en dit levert een overweldigende precisie. De elf drivers krijgen signaal via een vijfweg cross-over. De behuizing en  en mesh-structuur van hoogwaardige materialen zorgt er volgens A&K voor zorgt dat alle componenten van Aura samenwerken met als resultaat rijk en natuurlijk geluid.

Astell&Kern Aura: elf drivers

Twee acht millimeter AI-Mg isobare dynamische drivers in een isobare configuratie verwerken de lage en midlage frequenties en bieden volgens de ontwerpers een strakke nauwkeurigere en beter afgestemde laagweergave.

Dan zijn er ook twee sets van vier Balanced Armature-drivers voor in totaal acht BA-drivers, met vier mid-low balanced armature (BA)-drivers en vier mid- en midhoog BA-drivers. De acht BA-drivers werken samen om nauwkeurige middentonen te produceren en warme en emotionele natuurlijk klinkende mannelijke en vrouwelijke vocalen te produceren.

Eén Balanced Armature supertweeter die is ontworpen om een gevoel van ruimte en openheid te maximaliseren, wordt gebruikt om zacht, delicaat en toch uitgebreid ultrahoogfrequent geluid te creëren.

Astell&Kern Aura: oordopjes

De voorplaat en schaal van de Aura is gemaakt van Zwitsers 6061-T6 aluminium. Aluminium 6061 is een legering die lichtgewicht, stevig en zeer goed bestand is tegen corrosie. T6-warmtebehandeling verbetert de sterkte van het aluminium nog meer, waardoor het niet alleen vederlicht en stevig is, maar ook een mooie afwerking krijgt. Productieprocessen van alle onderdelen worden uitgevoerd door middel van het CNC-freesproces van de hoogste kwaliteit, onderdeel voor onderdeel.

Het Micro Groove Design wordt toegepast met een oppervlaktebehandeling voor het freesproces. Groeven worden gegraven langs de nerf van het ruwe materiaal om een uniek ontwerp te creëren voordat het product wordt verplaatst naar een op maat gemaakte mal voor lasergraveren. Dit proces is niet alleen een standaard laserproces, maar een speciaal laserproces dat delen van het ruwe materiaal elimineert om letters 0,5 mm diep te graveren, terwijl diepte aan de gravures wordt toegevoegd. Vervolgens wordt het onderdeel behandeld met olie om oxidatie te voorkomen, verpakt, geanodiseerd en voorzien van een aangepaste donkere bronzen kleur.

In tegenstelling tot de voorplaat is de schaal met olie verzegeld en vervolgens aan de polijstmeester overhandigd. De voorplaat is gegraveerd met een esthetisch ontwerpelement en de oppervlakken van de schelpen zijn gepolijst door middel van een speciaal zandstraalverfijningsproces. Anders zullen er sporen achterblijven van de gebruikte gereedschappen, dus elke schaal wordt met de hand als een spiegel gepolijst. Na het zandstralen en anodiseren, is de schaal klaar om de aangepaste warmgrijze kleur van Vision Ears te krijgen.

Astell&Kern Aura: meegeleverde accessoires

Effect Audio Custom-kabel: de 4,4 mm gebalanceerde en 3,5 mm ongebalanceerde kabels die bij Aura worden geleverd, zijn op maat gemaakte kabels van Effect Audio die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met de Aura. De op maat gemaakte kabels bevatten vier draadcomponenten: twee UP-OCC puur koperen litzedraden en twee puur zilveren litze en puur koperen litze hybride draden. De EPO-technologie (Ergonomic Performance Optimization) van Effect Audio wordt toegepast om uitstekende flexibiliteit te bieden voor een comfortabelere pasvorm zonder de geluidskwaliteit te beïnvloeden.

Leren accessoires, handgemaakt van glad kalfsleer: een leren draagtas, oortelefoonzakje en kabelclip voor Aura zijn gemaakt van leer van de beste leerlooierijen in Europa. Deze leren accessoires zijn volgens A&K gemaakt van kalfsleer van de hoogste kwaliteit en zijn gelooid door bekwame ambachtslieden om ze te doordrenken met unieke kleuren en glans en een uitstekende duurzaamheid te garanderen, samen met een zachte maar fijne korrelige textuur. Deze lederen accessoires overstijgen de tijd met hun elegantie en verdienen de afgunst van andere bekende merken.

AZLA SE1500 oordopjes: 100% siliconen van medische kwaliteit helpen de SE1500 comfortabel in het oor van de drager te passen en minimaliseren de kans op huidirritatie. De rechte interne structuur is ontworpen in een perfecte lijn voor een lineair geluid, waardoor de geluidsisolatieprestaties worden verbeterd en het gevoel van ruimte wordt vergroot. Er worden in totaal zes oordopjes (SS / S / SM / M / ML / L) meegeleverd

Astell&Kern Aura: prijs en leveringsinformatie

De Aura zal in de loop van  juli 2023 verkrijgbaar zijn bij geautoriseerde dealers van Astell&Kern. De adviesprijs is 4.899 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE