NIEUWSAmphion

Amphion Krypton3X: drieweg vlaggenschip luidspreker, te zien op HEM

De Finse luidsprekerfabrikant Amphion zal de komende editie van de High End audiobeurs in München aangrijpen om de Krypton3X aan het beurspubliek te tonen. De Krypton3X is een bijgewerkte drieweg luidspreker en het nieuwe vlaggenschip van de vloot van Amphion.

Amphion Krypton3X: drieweg basreflex vloerstaande luidspreker

De in Finland gevestigde luidsprekerbouwer Amphion presenteert zijn Europese debuut van de bijgewerkte Krypton3X op de High End Munich 2023 die voor de deur staat. De Krypton3X is een passieve vloerstaande drieweg luidspreker met en slak voorkomen. Volgens de ontwerpers levert de Krypton3X een sterke impact en nuance over het hele frequentiebereik.

Sinds de oprichting is het doel van de Krypton-lijn altijd geweest om luisteraars te laten genieten van realistische orkestuitvoeringen zonder een concertzaal te bezitten. Met de technologie en ontwerpervaring van Amphion is de Krypton3X het hoogtepunt in het brengen van deze zeer innovatieve update door gebruik te maken van een nieuwe ultramoderne tweeter en een lage cross-overfrequentie in een uniek cardioïde kastontwerp om ongewenste reflecties te minimaliseren. Volgens de fabrikant is zo ongeveer elke kamer geschikt om de bijgewerkte Krypton3X in te plaatsen.

Amphion Krypton3X: bijgewerkt ontwerp en superieur geluid

De Krypton3X is het referentieproject van Amphion, waaraan 25 jaar is gewerkt. De nieuwe tweeter en opnieuw ontworpen cross-over verhogen de Krypton3X naar een nog betere resolutie en een nog helderder beeld dan voorheen. De 25 mm titanium tweeter combineert lage vervorming met hoge extensie en integreert naadloos met de twee middentoners. Componenten van hoge kwaliteit werden zorgvuldig geselecteerd voor de nieuwe cross-over als aanvulling op de nieuwe tweeter om het vergelijkbare sonische karakter en de toon te behouden, maar met verbeterd geluid.

“De Krypton3X biedt full-range geluid in een kamervriendelijk pakket. De combinatie van de nieuwe tweeter en de dubbele acht inch middentoners is bedwelmend gedetailleerd en meeslepend en presteert buitengewoon goed, zelfs in uitdagende akoestische ruimtes”, zo verklaart Anssi Hyvönen, de oprichter en algemeen directeur van Amphion Loudspeakers. “We zijn erg trots om de vijfde versie van onze vlaggenschipluidspreker aan onze klanten te kunnen introduceren.”

De Krypton3X is een drieweg MTM-configuratie bestaande uit twee geplaatste eigen acht inch papyrus midrange-woofers en een titanium tweeter met behulp van Amphion's eigen waveguide-technologie om een uniforme, tijdnauwkeurige puntbron te creëren die werkt vanaf 160 Hz en hoger. Het grote oppervlak zorgt voor een griezelig gevoel van gemak, terwijl helderheid en een hoog vermogen worden bereikt met de laagst mogelijke niveaus van vervorming. De geribbelde acht inch driver combineert zowel impact als autoriteit met snelheid en detail en produceert een zeldzame combinatie van nuance en kracht, aldus Amphion.

De zeer innovatieve cardioïde midrange gecombineerd met U/D/D  (dat is Uniformly Directive Diffusion-technologie), minimaliseert ongewenste reflecties van zowel zij- als achterwanden (tot 20 dB), en zorgt ervoor dat de Krypton3X's uitzonderlijk goed presteren, zelfs in kleine kamers of in de buurt van grote ramen. Beide middentoners werken in hun eigen kamers, die aan de zijkant is voorzien van gaten die zijn geboord in de vorm van een scherpe driehoek.

Om echt full-range geluid te produceren, bevat de Krypton3X een 10-inch zijwaarts gerichte woofer. De stijve aluminium conus en lange uitslag zorgen voor een krachtige, uitgebreide en toch gecontroleerde laagweergave. De Krypton-kasten kunnen naar keuze worden geplaatst met de woofers naar binnen gericht, over het algemeen een voorkeur voor plaatsing in een kleine kamer, of woofers naar buiten voor een breder geluidsbeeld in een grotere kamer. De woofer is gemonteerd in de basreflex behuizing tussen de kamers van de middentoner en is verborgen achter de stoffen hoes, hetgeen bijdraagt aan de tijdloze en ingetogen esthetiek van de Krypton3X.

Ten slotte, Krypton3X zal te zien zijn naast de Argon-lijn en de studiomonitorlijn van Amphion, inclusief de onlangs gelanceerde One25A, die van 18 tot en met 21 mei a.s. te zien is in Halle 3, stand M12/N05 op het MOC in de Duitse stad München.

Amphion Krypton3: technische specificaties

 • Type: drieweg basreflex
 • Tweeter: 1 inch titanium
 • Middentoner: 2 x 8 inch papyrus
 • Woofer: 10 inch aluminium conus
 • Cross-over: 160 Hz en 1.6 kHz
 • Impedantie: vier Ohm
 • Gevoeligheid: 89 dB
 • Frequentiebereik: 21 Hz tot 25 kHz (+/- 3 dB)
 • Aanbevolen versterkervermogen: tussen 100 Watt 300 Watt
 • Gewicht: 70 kilogram
 • Afmetingen: 1.370 x 330 x 480 millimeter

 

Amphion Krypton3X: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een drietal uitvoeringen, t.w. standaard wit en zwart fineer en een uitvoering in walnoothout. Op de website van Amphion staat een prijs van 10.000 euro per stuk genoteerd.

MERK

EDITORS' CHOICE