NIEUWSDenon

Denon DNP-2000NE: HEOS netwerkspeler, DA-converter en hoofdtelefoonversterker

Audiomerk Denon heeft een nieuwe netwerkspeler gelanceerd genaamd DNP-2000NE. Het nieuwe apparaat is gebaseerd op het eigen HEOS-platform en is voorzien van digitale ingangen en uitgangen en een HDMI-aansluiting. De levering gaat in juni beginnen.

Denon DNP-2000NE : HEOS-integratie voor naadloos muziek streamen

De DNP-2000NE combineert volgens de makers een superieure geluidskwaliteit met veelzijdige verbindingsmogelijkheden. De DNP-2000NE is de perfecte metgezel van de Denon PMA-1700NE versterker, maar is ook prima te combineren met versterkers uit eerdere jaren zoals de PMA-2500NE en PMA-1600NE of met andere hifisystemen. De nieuwe netwerkaudiospeler is leverbaar in Black, Premium Silver en in Graphite Silver. Perfect dus voor wie al een PMA-A110 of DCD-A110 Anniversary in huis heeft en hier een bijpassende digitale mediaspeler aan wil toevoegen, aldus het persbericht van Denon.

Lees ook onze recensie over de PMA-A110 en DCDA110.

De DNP-2000NE is voorzien van HEOS-integratie om draadloos muziek te streamen van populaire online diensten, zoals bijvoorbeeld Spotify, Tidal en Amazon Music. Dit betekent toegang tot miljoenen nummers van hifikwaliteit. Ook kunnen gebruikers met de HEOS-app gemakkelijk hun lokale muziekbibliotheek beheren en playlists maken.

Denon DNP-2000NE: Advanced AL32 Processing Plus

De DNP-2000NE is voorzien van Advanced AL32 Processing Plus. Deze Denon-techniek ondersteunt upsampling tot 384 kHz en bit-extensie tot 32 bits voor een zo nauwkeurig mogelijke reconstructie van het oorspronkelijke signaal en daarmee een natuurgetrouwe geluidsweergave en een ongeëvenaarde geluidskwaliteit.

Verder is de streamer voorzien van vier zeer nauwkeurige 32-bits/384kHz ES9018K2M DAC's. De van paradepaardje DCD-A110 afgeleide configuratie met dubbele differentiële modus staat garant voor helder en gedetailleerd geluid. Alles wordt perfect gesynchroniseerd door het Denon Master Clock-ontwerp dat afwijkingen van het kloksignaal voorkomt en zo voor een natuurgetrouwe geluidsweergave zorgt. De analoge en digitale printplaten van de DNP-2000NE zijn van elkaar gescheiden. Dit beschermt de analoge schakelingen tegen ruis en interferentie van het digitale gedeelte.

Denon DNP-2000NE: aansluitingen

De DNP-2000NE beschikt over allerlei aansluitmogelijkheden, waaronder wifi, Ethernet, USB en Bluetooth. Ook ondersteunt hij AirPlay 2 voor naadloos en draadloos streamen vanaf compatibele apparaten. Hij is voorzien van HDMI ARC, twee optische ingangen en één coaxiale digitale ingang en een USB-B-ingang om rechtstreeks vanaf een computer muziek te streamen. Via de Bluetooth overdracht functionaliteit kan het geluidssignaal naar een Bluetooth-hoofdtelefoon worden gestreamd.

Smart-tv's zijn de mediahub voor alle online diensten in de huidige woonomgeving en ze kunnen hoge beeldkwaliteit leveren. Het zou volgens Denon jammer zijn als er dan concessies worden gedaan aan de geluidskwaliteit. De DNP-2000NE heeft daarom een HDMI ARC-aansluiting waarmee het geluid van de tv rechtstreeks naar de hifi-installatie kan worden gestuurd. Zo ervaar je films en concerten met de best mogelijke geluidskwaliteit. Ook handig: de streamer ondersteunt de HDMI-besturingsfunctie CEC. Dit maakt het mogelijk elke aangesloten compatibele versterker van Denon of de variabele uitgang van de DNP-2000NE met de afstandsbediening van de tv te bedienen.

Denon DNP-2000NE: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de DNP-2000NE vanaf juni 2023 in drie verschillende versies leverbaar zijn.

DNP-2000NE, Black en Premium Silver:  1.599 euro
DNP-2000NE, Graphite Bronze:               1.799 euro

 


MERK

EDITORS' CHOICE