Pro-Ject Audio Stereo Box DS3: compacte en krachtige geïntegreerde versterker

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems heeft de Stereo Box DS3 aangekondigd, een compacte geïntegreerde versterker voorzien van drie cinch lijningangen, een draaitafelingang en Bluetooth-connectiviteit. De voeding is in een externe behuizing geplaatst. Op de voorkant is een hoofdtelefoonaansluiting gemonteerd.

Pro-Ject Audio Stereo Box DS3

De Stereo Box DS3 is een compacte tweekanaals versterker. Feitelijk is de Stereo Box DS3 een herziene versie van de DS2. Het verschil? Verbetering van de versterkingscircuits en de toevoeging van een nieuwe Bluetooth-chip. Verder zijn er nog steeds drie cinch-lijningangen en een draaitafelingang die geschikt is voor zowel mm-elementen als mc-elementen.

De Stereo Box DS3 kan 80 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en 150 Watt aan vier Ohm. Omdat de voeding zich in een aparte behuizing bevindt is de Stereo Box DS3 een relatief klein kastje. Dit kastje is echter wel volledig van aluminium en invloeden van buitenaf worden volgens de fabrikant effectief buiten de deur gehouden.

De Stereo Box DS 3 is voorzien van een voorversterkeruitgang om bijvoorbeeld een subwoofer of losse eindversterker aan te kunnen sturen. Er is ook een cinch-uitgang zonder volumeregeling voor het aansluiten van een opnameapparaat. Met de meegeleverde afstandsbediening kan het volume worden gewijzigd en kan een bron worden gekozen. De Stereo Box DS3 is voorzien van een gemotoriseerde potentiometer.

“De nieuwe Stereo Box DS3 is zorgvuldig ontworpen en handgemaakt in Europa. Ons doel is om een technisch foutloos apparaat te ontwikkelen in een behuizing die zo groot is als nodig is om grondstoffen te sparen. Dankzij het tijdloze ontwerp en de stevige aluminium behuizing is hij gebouwd voor de eeuwigheid. Met hoogwaardige materialen en componenten, maar ook doordacht design, willen we een pionier zijn in de branche,” aldus de verklaring van Pro-Ject Audio.

Pro-Ject Audio Stereo Box DS3: prijs en leveringsinformatie

De Pro-Ject Audio Stereo Box DS3 is in de loop van deze maand verkrijgbaar in een zwarte of zilveren afwerking en hij gaat voor net geen 900 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE