NIEUWSiFi

De iFi GO Pod maakt een hoogwaardige in-ear hoofdtelefoon draadloos

Het Britse audiomerk iFi Audio heeft de iFi GO pod gelanceerd, een draagbare DA-converter en hoofdtelefoonversterker die is ontworpen als aanvulling op een bedrade in-ear-hoofdtelefoon, mits deze in-ear hoofdtelefoon een afneembare kabel heeft. De iFi GO pod wordt aangesloten op de in-ear hoofdtelefoon en kan vervolgens achter het oor gehangen worden. Elke oordop heeft dus zijn eigen DA-converter en versterker.

iFi GO pod

Draadloze hoofdtelefoons zijn niet meer weg te denken. Het schrappen van een hoofdtelefoonkabel schrapt ook meteen knopen en breuken in de kabel. Feit is echter dat een bekabelde verbinding vrijwel altijd een betere geluidskwaliteit geeft dan een draadloze verbinding. Met de GO pod tracht de Britse fabrikant iFi Audio de voordelen van een draadloze verbinding te behouden zonder al te veel in te leveren op de geluidskwaliteit. De GO pod oorhaken zijn bedoeld om gecombineerd te worden met een grote hoeveelheid bekabelde in-ear hoofdtelefoons van verschillende fabrikanten. De enige voorwaarde is dat de kabels van de in-ear hoofdtelefoon afneembaar moeten zijn, maar dat is eigenlijk wel zo’n beetje de norm bij de duurdere in-ear hoofdtelefoons.

De GO pod weegt slechts 12 gram en is eenvoudig te gebruiken: maak de kabel los van de in-ear oordopjes, sluit de oordopjes aan op de linker- en rechterpods, koppel de pods via Bluetooth met het bronapparaat en haak de oorlussen achter de oren.

Muzieksignaal komt binnen via Bluetooth 5.2 en het Snapdragon Sound-platform van Qualcomm, hetgeen zorgt voor maximaal bereik, snelheid en betrouwbaarheid. Bluetooth wordt aangedreven door de QCC5144-module van Qualcomm, die een 32-bits Quad-core-architectuur heeft in combinatie met een laag stroomverbruik. De fabrikant belooft een uitstekende draadloze geluidskwaliteit en een behoorlijk batterijvermogen.

De GO pod ondersteunt LDAC en LHDC (HWA) met de maximale 32-bit/96 kHz-specificaties. Bovendien kunnen Android-gebruikers met apparaten die Snapdragon Sound ondersteunen genieten van LDAC's hoogste 990 kbps bitrate, terwijl andere LDAC-compatibele apparaten worden geleverd met 660 kbps. Andere ondersteunde codecs zijn aptX Low Latency, reguliere aptX, AAC en SBC. Om de geluidskwaliteit te verbeteren, zit er een Cirrus Logic MasterHIFI 32-bit hi-res DAC-chip in elke GO pod oorhaak.

De GO pod heeft een analoge volumeregeling. Volumeaanpassingen worden gemaakt binnen de DAC in plaats van via softwaregebaseerde bedieningselementen op een aangesloten apparaat. De versterkers in de oorhaken zijn volgens de fabrikant ontworpen om minimale vervorming en een geruisloze achtergrond met zeer gevoelige IEM's te garanderen. Met het opgegeven vermogen van 120 mWatt bij 32 Ohm en een uitgangsspanning van 4 Volt bij 300 Ohm belastingen, levert de GO pod volgens de ontwerpers voldoende vermogen om elke aangesloten in-ear oordopje aan te drijven zonder de interne batterij te snel leeg te laten lopen. Een enkele lading van de accu in de oorhaken geeft maximaal zeven uur speeltijd.

Op een slimme manier detecteert de GO pod automatisch de impedantie van de aangesloten in-ear hoofdelefoon. Vervolgens kiest de GO pod één van de vier mogelijk instellingen, t.w. 16 Ohm, 32 Ohm, 64 Ohm en 300 Ohm.

iFi's GO pod afneembare oorhaak accepteert MMCX-, 2pin-, Pentaconn-, T2- en A2DC-connectoren. Daarnaast zijn de GO pods water- en zweetbestendig volgens de IPX5-norm, waardoor ze ideale sportschoolpartners zijn en geen moeite hebben met een lentebui.

De oplaad- en opbergdoos heeft een zacht compartiment om de aangesloten in-ear oordopjes en GO pods op te bergen. Het doosje heeft een 1500 mAh accu aan boord die tot 35 uur speeltijd mogelijk maakt. Ten slotte is de oplaaddoos compatibel met Qi draadloos en USB-C snel opladen.

iFi Audio GO pod: prijs en leveringsinformatie

Om de lancering van de GO pad te markeren, werkt iFi Audio samen met verschillende gerenommeerde IEM-fabrikanten om speciale GO Pod + IEM-pakketten samen te stellen. De eerste duizend paar GO pod’s zullen worden verkocht samen met één van de samenwerkende IEM-fabrikanten. Als de 1.000 paar zijn verkocht of - als de verkoop tegenvalt - na een termijn van zestig dagen na de eerste levering, zal de de GO pod ook los te koop worden aangeboden zodat de gebruiker zelf zijn aan te sluiten in-ear oordopjes kan kiezen. Wie dus geen pakket wil kopen en uitsluitend is geïnteresseerd in de GO pod, zal dus even moeten wachten, maximaal zestig dagen.

Meer weten? Kijk dan op de website van iFiAudio.

  


MERK

EDITORS' CHOICE