NIEUWSTechnics

Technics SU-GX70: geïntegreerde versterker met streaming-functies

Technics heeft de SU-GX70 aangekondigd, een geïntegreerde versterker met uitgebreide streaming-functies aan boord. De nieuwe SU-GX70 heeft analoge en digitale ingangen en ook - zoals steeds meer gebruikelijk - een HDMI ARC aansluiting zodat de SU-GX70 het geluid van een televisie kan weergeven. De levering gaat aan het begin van de zomer beginnen en de koper kan kiezen uit een zwarte en zilverkleurige uitvoering.

Technics SU-GX70

De SU-GX70 van het Japanse Technics is volgens de fabrikant het eerste product van het in 2014 nieuw leven ingeblazen merk met een HDMI ARC-aansluiting aan boord. Veel gebruikers willen immers het geluid van hun televisie over hun audioset sturen, maar hebben geen behoefte aan een meerkanaals opstelling. “Er is veel vraag naar hoogwaardige versterkers die een eenvoudige integratie van de thuistelevisie in de hifi-installatie mogelijk maken. Deze groep klanten wil genieten van het tv-geluid in hoge kwaliteit maar met minder complexiteit, zoals gebruikelijk is bij een meerkanaals systeem,” aldus Frank Balzuweit, Senior Product Manager bij Technics Europe.

Om aan de hoge eisen van het merk te voldoen, gebruikt Technics de uitgebreide knowhow van moederbedrijf Panasonic op het gebied van videosignaalverwerking voor de HDMI ARC-aansluiting. Het klankmatige voordeel van de HDMI ARC-aansluiting zou ook tot zijn recht komen dankzij de door Technics ontwikkelde technologieën, zoals de JENO-engine. Daarnaast zorgt de nieuwe dubbel ontworpen voeding voor een hoog S/R-verhouding en garandeert zo een fijn, gedetailleerd geluidsbeeld. Bovendien zou de "Power Clean"-technologie die is overgenomen uit de Technics Reference Class, alle volgende schakelingen moeten vrijwaren van mogelijke ruis afkomstig uit de voeding.

Streamingdiensten als Spotify, Tidal, Deezer en Qobuz worden ondersteund via het Google Chromecast- platform. Het is de bedoeling dat Amazon Music HD op een later tijdstip wordt toegevoegd via een OTA firmware-update. MQA-weergave wordt ook ondersteund. De SU-GX70 heeft een RJ45 LAN-aansluiting maar kan ook draadloos muzieksignaal ontvangen via WiFi, Airplay2 en Bluetooth. De SU-GX70 ondersteunt weergave van internetradio, inclusief DAB + en er is zelfs een analoge FM-tuner aan boord.

Verder heeft SU-GX70 twee analoge cinch-lijningangen en een viertal digitale ingangen (2 x optisch, 1 x coaxiaal, 1 x UBS-B). Met twee high-level en drie digitale ingangen en USB A- en USB B-aansluitingen zijn er aansluitmogelijkheden voor een groot aantal muziekbronnen. Ten slotte, Technics heeft ook gedacht aan de liefhebber van vinyl en om die reden een draaitafelingang gemonteerd die geschikt is voor mm-elementen.

Technics heeft geen opgave gedaan van de hoeveelheid vermogen die de SU-GX70 kan leveren. Afgaande op het formaat zal de SU-GX-70 geen krachtpatser zijn, maar zal hij krachtig genoeg zijn om een middelgrote ruimte te vullen met geluid.

Technics SU-GX70: prijs en leveringsinformatie

De SU-GX70is vanaf juni verkrijgbaar voor een kleine 1.800 euro. De koper kan kiezen uit een zilverkleurige en zwarte uitvoering.


EDITORS' CHOICE