NIEUWS

Aurorasound HFSA-01: geïntegreerde versterker met buizen en retro-behuizing

De in Japan gevestigde audiofabrikant Aurorasound heeft de geïntegreerde versterker HFSA-01 aangekondigd. De Aurorasound HFSA-01 Stereo Amplifier is een hybride versterker, die gebruik maakt van de voordelen van zowel vacuümbuizen als halfgeleiders. De behuizing lijkt op die van de modellen van circa vijftig jaar geleden.

Aurorasound HFSA-01: buizen in de eindtrappen

De eindtrappen van de HFSA-01 van Aurorasound zijn voorzien van een tweetal buizen van het type EL84 per kanaal, die in een push-pull configuratie zijn geplaatst. Per kanaal is 14 Watt vermogen beschikbaar. Dat is voldoende mits een beetje een gevoelige luidspreker wordt gebruikt. De gebruiker heeft drie cinch-lijningangen ter beschikking en een draaitafelingang geschikt voor mm-elementen. De toonregeling (bass- en treble-regelaars) kan worden overbrugd en is dan uit de signaalweg verwijderd.

Enerzijds wordt “ouderwetse” buizentechniek gebruikt, maar de buizen worden aangedreven door een bekende Texas Instruments OPA604A, een zeer nauwkeurige audio-op-amp. Aurorasound heeft met de OPA604A een fase-inverterschakeling ontwikkeld om de push-pull-werking naar eigen zeggen op “de meest ideale manier” aan te sturen.

De HFSA-01 kan luidsprekers aansturen met een impedantie tussen vier Ohm en acht Ohm. Aan de voorkant is een hoofdtelefoonaansluiting gemonteerd. Het voorpaneel is aan beide zijden afgewerkt met mahoniehout om het retro uiterlijk van de Aurorasound HFSA-01 stereoversterker te benadrukken.

De in de HFSA-01 ingebouwde phono-versterker maakt gebruik van de halfgeleider van Linear Technology om een uitstekende S/R-verhouding te bereiken met een NF-type circuitconfiguratie.

Aurorasound HFSA-01: geïsoleerde voeding

Het voedingsgedeelte is volgens opgave van de fabrikant volledig geïsoleerd tussen de vacuümbuis en de halfgeleider om interferentie volledig te elimineren, ongeacht het volumeniveau en het frequentiebereik. De gelijkrichter is een ruisarme siliciumcarbidediode van Rohm en overal worden zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige condensatoren en weerstanden gebruikt. De uitgangstransformator en voedingstransformator zijn op maat ontworpen door Aurorasound en vervaardigd door een Japans bedrijf.

Aurorasound HFSA-01: prijs en leveringsinformatie

We hebben geen officiële prijs en leveringsinformatie vernomen, maar volgens de geruchten zal de levering ergens in mei gaan beginnen voor een prijs van 4.490 euro. Meer weten over de HFSA-01? Kijk dan op de website van Aurorasound.


EDITORS' CHOICE