NIEUWSDenon

Denon en Nura gaan samen hoofdtelefoons ontwikkelen met Nura’s gepersonaliseerde technologie

Het Japanse audiomerk Denon neemt Nura op in de productlijn. Nura maakt zelflerende hoofdtelefoons die de luisterervaring van iedere consument optimaliseert. De combinatie van Denon's ervaring in audiotechniek met Nura's gepersonaliseerde luistertechnologie levert volgens het persbericht buitengewone weergavedetails op en geeft luisteraars het gevoel dat ze op de voorste rij zitten bij een concert. Het zet een nieuwe standaard voor persoonlijk luisterplezier.

De technologie van Nura wordt toegevoegd aan het Masimo Adaptive Acoustic Technology (AAT) platform. Zo combineert Masimo haar dertigjarige expertise in signaalverwerking met de akoestische engineering van Masimo's consumenten audio-activiteiten. Hiermee is Masimo in staat om geluid af te stemmen op de unieke eigenschappen van ieders gehoor.

“De Oto-akoestische emissietechnologie van Nura is een perfecte aanvulling op de missie van Denon om audio-ervaringen meer verdieping te geven. Oto-akoestische innovatie is een verschijnsel waarbij het oor zelf geluid voortbrengt voor audio van een ongekend niveau,” aldus Trip Randall van Denon. “Denon zet zich al 113 jaar in voor geluidstechniek en gepersonaliseerde audio is de toekomst. Deze evolutie met Nura is een logische stap in lijn met die toekomstvisie. Je moet blijven innoveren grenzen verleggen van wat mogelijk is.”

Masimo AAT maakt gepersonaliseerde luisterprofielen voor iedere gebruiker, gebaseerd op het unieke gehoor van ieder individu. Masimo AAT meet de gehoorgevoeligheid van de gebruiker en stemt het geluid daar op af. Op basis van deze data creëert het een geluid waar geen detail of subtiliteit onbeluisterd blijft. In combinatie met Denon's audio expertise maakt het een nauwkeurigere en preciezere geluidsweergave mogelijk.

De fusie van de twee audio pioniers verandert de wereld van gepersonaliseerde audio. Nu kunnen eindgebruikers het beste van het beste ervaren op het gebied van gepersonaliseerd luisteren. Het eerste Denon-product met Masimo AAT wordt naar verwachting medio 2023 geïntroduceerd.

MERK

EDITORS' CHOICE