NIEUWSexaSound

ExaSound S82 Mark II: DSD512 Streaming DAC en Roon server

Het Canadese ExaSound heeft de S82 Mark II aangekondigd, een DA-converter met streaming-functies die tevens als Roon server gebruikt kan worden. Ook een hoofdtelefoonversterker is ingebouwd.

ExaSound S82 Mark II

De nieuwe S82 Mark II van het in Canada gevestigde ExaSound is natuurlijk afgeleid van de eerdere S82. De Mark II heeft echter een uitbreiding van de hardware ondergaan. Zo is een Intel i5 server module geplaatst t.b.v. Roon Core. Het werkgeheugen (RAM) is vergroot van 8 GB naar 16 GB. De S82 Mark II biedt ruimte voor een SSD van maximaal 6 TB voor lokale opslag van muziekbestanden en heeft ook nog eens twee extra USB 3.0 poorten en een USB-C poort voor het aansluiten van externe opslag. Ten slotte is de firmware vernieuwd en verbeterd voor een prettiger gebruikerservaring.

Het hart van de DA-converter is een 32-bits DAC-chip van ESS Sabre van het type ESS9038PRO. De S82 mark II heeft een reeks verfijningen gekregen vergeleken met het vorige model, zoals autonome gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangstrappen met verbeterde microsymmetrie, volumeregeling met hoge resolutie, gepatenteerde asynchrone USB-streaming, galvanische isolatie, 32-bits lage jitter,een bit-perfect signaalpad en handmatige selectie van PCM-reconstructiefilters. De S82 Mark II is een alles-in-één digitale hub voor Roon.

Met twee uitbreidbare externe voedingen speciaal voor de server en DAC-modules, biedt ExaSound de s82 Mark II de geluidsgetrouwheid van drie speciale audiocomponenten en de eenvoud van gebruik en kostenbesparingen door alle in één behuizing te plaatsen. De server en de DAC zijn galvanisch van elkaar gescheiden, zodat interferentie van de server niet wordt doorgegeven aan de DAC.

De S82 Mark II speelt native DSD-gecodeerde bestanden en streams af tot DSD512 en DXD. PCM-signaal en MQA kan tot een frequentie van 384 kHz worden aangeboden.

De nieuwe Roon Server Module wordt aangedreven door een Intel i5-processor, 16 GB RAM en tot 6 TB SSD-opslag. Naast Roon biedt de S82 Mark II een UPnP-server en ondersteunt streaming met Signalyst HQPlayer, UPnP, AirPlay, Bluetooth en online services zoals Tidal, Qobuz en YouTube.

ExaSound S82 Mark II: prijs en leveringsinformatie

De ExaSound S82 Mark II wordt gebouwd in een zwarte en zilverkleurige uitvoering. We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en voor welke prijs dat zal zijn.


EDITORS' CHOICE