NIEUWSLG

LG start met wereldwijde uitrol line-up televisies voor 2023

LG Electronics (LG) kondigt de wereldwijde uitrol aan van de 2023 TV line-up met de naar eigen zeggen meest geavanceerde reeks LG OLED tv’s die het bedrijf tot nu toe in de markt heeft gezet. De nieuwste technologieën en designs - gebaseerd op LG’s visie Sync to You, Open to All - bieden volgens de ontwerpers een uitzonderlijke kijk- en gebruikservaring die volledig kan worden aangepast aan individuele behoeften, voorkeuren en smaak.

LG's 2023 TV line-up, die vanaf deze maand beschikbaar is in de Benelux, beschikt over innovatieve OLED-technologie met premium zelfoplichtende beeldkwaliteit, geavanceerde beeldverwerking voor nóg scherpere beelden en een verbeterd webOS-platform dat is uitgerust met allerlei slimme functies. De 2023 line-up OLED tv's bevat de breedste selectie van resoluties, vormfactoren (oprolbare OLED en buigbare OLED), ontwerpen en afmetingen (42 tot 97 inch). Hierdoor hebben gebruikers de vrijheid om het perfecte scherm te kiezen voor hun specifieke behoeften, voorkeuren en ruimtes. Het volledige overzicht met prijzen vind je hier.

Nieuwste tv-technologie voor optimale kijkervaring

Een belangrijke upgrade voor de OLED evo G3-serie is LG's Brightness Booster Max-technologie. Deze techniek bevat een gloednieuwe lichtregeling en lichtversterkend algoritme om de helderheid met maximaal 70 procent te verhogen. De helderheid wordt pixel voor pixel in kaart gebracht en aangestuurd, hetgeen resulteert in scherpere en meer realistische beelden. De OLED evo G3-serie is ook uitgerust met Super Anti Reflective-technologie om lichtschitteringen en reflecties te verminderen.

De nieuwe Alpha-serie processor maakt gebruik van geavanceerde AI-ondersteunde Deep Learning-technologie om beeld en geluid van topkwaliteit te leveren via AI Picture Pro, hetgeen de upscaling verbetert. Daarnaast vult AI Sound Pro de kamer met virtueel 9.1.2 omgevingsgeluid uit de ingebouwde luidsprekers. Ook werken LG's nieuwste tv’s en soundbars naadloos samen en creëren ze driedimensionaal geluid, met dank aan WOW Orchestra.

LG's 2023 G3 OLED evo-modellen zijn daarnaast voorzien van een upgrade door de introductie van het One Wall Design. Ook zijn de nieuwste OLED-tv's gemakkelijk te verplaatsen of aan de muur te bevestigen door het gebruik van een composietvezelmateriaal dat het gewicht van de tv-toestellen vermindert. Om een flexibele installatie te bevorderen, kunnen de nieuwe modellen worden geleverd met de Swivel Stand (optioneel), waarmee gebruikers het scherm kunnen draaien in de hoek van hun kijkpositie. LG’s OLED tv's blijven de beeld- en geluid verbeterende mogelijkheden van Dolby Vision en Dolby Atmos ondersteunen.

In de 2023 line-up Benelux zijn de C3 en B3 eveneens toegevoegd. De OLED C3 is het meest divers qua inch-maten en verkrijgbaar in 42, 48,55, 65, 77 en 83 inch. De OLED B3 wordt gevoerd in respectievelijk 55, 65 en 77 inch.

Nieuw dit jaar is het OLED Care Program, dat gebruikers helpt hun LG OLED tv's optimaal te laten presteren, met behulp van een sneltoets op de afstandsbediening. Het OLED Care Program omvat de Memory Optimizer. Dit is een functie die de prestaties van de tv verbetert en Screen/Sound Self-diagnosis biedt. Deze functionaliteit geeft gebruikers ook toegang tot functies die helpen het OLED-paneel van de tv te verzorgen, zoals PixelCleaning, Adjust Logo Brightness en Care Recommendations.

Verder zijn aan de QNED tv’s opties  toegevoegd die nog levensechtere kleuren produceren. Uitgerust met QNED Million Grey Scale Block Dimming technologie komen de nieuwste QNED Mini LED tv's het meest dichtbij de zwartniveaus van OLED. Bovendien hebben de 2023 Mini LED TV's van LG een 64 keer zo groot contrast vergeleken met hun voorgangers en een slanker design dat synchroniseert met de nieuwste soundbars van LG.

Kijk- en gebruikservaring volledig afgestemd op individuele behoeften

Het nieuwe webOS maakt het heel eenvoudig om te genieten van gepersonaliseerde aanbevelingen, die worden bepaald op basis van kijkgeschiedenis en kijkgewoonten. Zo kunnen gebruikers nieuwe categorieën instellen (zoals Home office, Gaming of Muziek) voor een zeer persoonlijke ervaring. AI Conciërge selecteert niet alleen content op basis van gebruik en zoekopdrachten in het verleden, maar heeft ook verschillende nuttige instellingen en functies (o.a. Family Care, Eye Comfort - past de intensiteit van het blauwe licht aan - klokinstellingen en Multi-View-modus).

Home Office biedt handige apps voor het raadplegen en organiseren van agenda’s, spraak- en videobel-apps en de mogelijkheid tot het koppelen van een Bluetooth-toetsenbord en muis voor een volledige thuiswerkervaring. Ook biedt Home Office een cloud-gebaseerde koppeling met Windows 365. Music biedt snelle toegang tot verschillende muziek-streamingdiensten. Sport geeft real-time updates en meldingen om gebruikers op de hoogte te houden van sportcompetities ene te informeren over spelers en teams. Gaming biedt snelle toegang tot favoriete games.

Om de meest naadloze ervaring te creëren, zijn LG's nieuwste tv's compatibel met de nieuwe smart home standaard Matter, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om verschillende smart home apparaten op hun tv te bedienen.

Upgrades voor mens en milieu

LG heeft verschillende functies toegevoegd om de consument te helpen bij het gebruik van de producten, zoals gesproken beschrijvingen en zoekresultaten. Als de tv in stand-by modus gaat, ontvangt de gebruiker gesproken meldingen over de status van het scherm en aanbevolen acties. Door de LG Magic Remote kunnen gebruikers de functie Learn TV Remote gebruiken. Hiermee leer je de functies van de slimme afstandsbediening gebruiken. Tot slot kunnen slechthorenden met de gebarentaalzoomfunctie de gebarentolk op het scherm vergroten.

Ten slotte, LG zet zich volgens de persverklaring ook in voor het milieu door het gebruik van plastic tijdens de productie van tv's te beperken en door zo veel mogelijk gerecyclede kunststoffen en materialen te gebruiken.

Prijzen

Benieuwd naar de prijsinformatie? Bekijk dan het volledige overzicht op TechFi.nl.


EDITORS' CHOICE