NIEUWSPiega

Piega Premium Wireless Gen2: actieve draadloze luidsprekers met streaming-functies

De Zwitserse luidsprekerfabrikant Piega heeft zijn draadloze productlijn Premium Wireless herzien en heruitgegeven. De Premium Wireless Gen2 is net als de vorige versie een productlijn met drie leden, monitormodel Premium 301 Wireless en vloerstaanders Premium 501 Wireless en Premium 701 Wireless. In gezelschap van de draadloze hub Piega Connect Plus hebben de nieuwe luidsprekers alleen een stroomkabel nodig. Zonder de hub kan muzieksignaal via een cinch-kabel worden aangeleverd.

Piega Premium Wireless Gen2

Een volwaardig high-end systeem en flexibele, draadloze streaming-luidsprekers, de nieuwe modellen van de Piega Premium Wireless Gen2-serie bieden volgens de fabrikant beiden in één. De actieve luidsprekers in de Piega zo kenmerkende aluminium behuizing hebben versterkers en DA-converter aan boord en bieden de gebruiker flexibiliteit met draadloze weergavemogelijkheden. Dankzij ruimtemeting en gesloten luidsprekerbehuizing moeten ze ook bij een ongunstige opstelling dynamisch, gebalanceerd en impulsnauwkeurig spelen, aldus de ontwerpers van het in Zwitserland gevestigde Piega..

Alle drie de modellen van de Piega Premium Wireless Gen2-serie kunnen via de apart verkrijgbare Piega Connect Plus hub draadloos worden verbonden met een verscheidenheid aan bronnen. Ingebouwde netwerkfunctionaliteit en compatibiliteit met Apple Airplay, Google Chromecast, Roon Ready, Spotify Connect, DLNA en Bluetooth maken streaming mogelijk zonder verdere aanpassingen. Via HDMI-ARC kan de hub op vrijwel elke bestaande installatie met een televisie worden aangesloten. Klassieke analoge en digitale ingangen maken van elke Piega Premium Wireless combinatie een compleet systeem. Zonder de Piega Connect Plus hub zijn de luidsprekers ook te gebruiken, maar dan met een analoge cinch-kabel vanaf een voorversterker met volumeregeling.

De draadloze hub kan eventueel uit het zicht worden geïnstalleerd in de buurt van een bekabelde bron, zoals de tv of computer. Een bidirectionele radiografische afstandsbediening of de smartphone Piega Control App voor iOS- en Android-apparaten zorgen voor de bediening. De muzieksignalen worden ongecomprimeerd en draadloos naar de actieve luidsprekers gestuurd met een resolutie tot 96 kHz en 24 bits. Behalve een stroomkabel hebben de speakers geen aansluitingen of andere componenten nodig.

 

Het grootste verschil met de vorige generatie is de gesloten behuizing. Door de basreflextechnologie achterwege te laten wordt volgens de ontwerpers de impulsweergave en lagefrequentieprecisie verbeterd en heeft de gebruiker meer flexibiliteit bij het plaatsen van de luidsprekers, bijvoorbeeld in een hoek van de kamer. De iOS-versie van de Piega Control App en een iPhone kunnen ook worden gebruikt om de bestaande ruimteakoestiek te kalibreren en in te stellen in het frequentiebereik onder 500 Hz. Verdere geluidsaanpassingen aan de luistersmaak en de ruimteakoestiek in het midden- en hoogbereik zijn mogelijk met de equalizer in de app.

De Premium 501 Wireless Gen2 en 701 Wireless Gen2 beschikken over volledig actieve drieweg technologie en sturen de woofers, mid-range drivers en tweeters aan, elk met hun eigen versterkers. Ze bieden een totaal vermogen van 180 of 200 Watt voor de vloerstaande luidsprekers en 100 Watt voor het monitormodel Premium 301 Wireless. In vergelijking met de eerste generatie zijn de vloerstaande luidsprekers uitgerust met extra woofers om de dynamische reserves van de vorige basreflexmodellen te kunnen combineren met de precisie van gesloten baskasten.

Wat is gebleven is de kenmerkende naadloze aluminium behuizing. De luidsprekers worden met de hand vervaardigd in de fabriek in Horgen aan het meer van Zürich. Alle modellen zijn verkrijgbaar met een oppervlak van geborsteld aluminium, zwart geanodiseerd of wit gelakt.

De leden van de Piega Premium Wireless productlijn zijn verkrijgbaar bij geautoriseerde vakhandelaren. De adviesprijzen per stuk zijn als volgt.

  • Piega Premium 301 Wireless Gen2:                1.600 / 1.700 euro (aluminium / zwart, wit)
  • Piega Premium 501 Wireless Gen2:                3.100 / 3.200 euro (aluminium / zwart, wit)
  • Piega Premium 701 Wireless Gen2:                3.850 / 3.950 euro (aluminium / zwart, wit)
  • Piega Connect Plus (zender met streaming):    590 euro
  • Piega Connect (zender zonder streaming):       290 euro


EDITORS' CHOICE