NIEUWSSystem Audio

De Silverbar is de eerste soundbar van System Audio

De Deense luidsprekerfabrikant System Audio heeft zijn eerste soundbar gelanceerd en de nieuwe soundbar heeft de naam Silverbar gekregen. De Silverbar kan worden gebruikt met de meegeleverde standaard maar hij kan ook worden opgehangen aan een muur. Zoals het een moderne soundbar betaamt, kan de Silverbar meer dan alleen het geluid van een televisie weergeven. Naar verwachting zal de levering in de zomer gaan beginnen.

System Audio Silverbar

Het in Denemarken gevestigde System Audio lanceert met de Silverbar een flexibel alles-in-één systeem dat overal in huis kan worden geplaatst, stand-alone of als gezelschap van een televisie.De Silverbar is ontwikkeld in de lijn van de System Audio Silverback productlijn, maar is geen onderdeel van deze productlijn. Hoe flexibel de nieuwe System Audio SA Silverbar ook zou moeten zijn, het mist één cruciale eigenschap, namelijk ondersteuning voor WiSA. Wat wel is overgenomen van de Silverback-serie, zijn de drivers, de op DSP gebaseerde signaalverwerking en de in klasse D werkende versterkermodules.

In totaal zijn vier drivers in de Silverbar geplaatst. De tweeters en de woofers/middentoners van de Silverbar worden elk apart aangestuurd met een 80 Watt versterker. De Silverbar heeft dus vier versterkers van 80 Watt per stuk aan boord. De eerder genoemde genoemde DSP-gebaseerde signaalverwerking dient in de eerste plaats als cross-over en zorgt er ook voor dat de afzonderlijke drivers optimaal worden aangestuurd. De DSP in de Silverbar kan ook gebruikt worden voor kamercorrectie. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 50 Hz tot 25 kHz.

Geluidssignaal kan worden aangeboden via een HDMI-aansluiting die ARC ondersteunt. HDMI CEC is ook beschikbaar voor centrale bediening rechtstreeks via de afstandsbediening van de televisie. Om extra bronapparaten aan te sluiten, heeft de Silverbar een optische S/PDIF-interface en een 3,5 millimeter stereo mini-jack waarop analoge bronnen kunnen worden aangesloten.

De Silverbar kan meer dan alleen het geluid van en televisie weergeven. In het eenvoudigste geval functioneert de nieuwe System Audio Silverbar als een UPnP-streamingclient, maar de Silverbar kan ook omgaan met Spotify Connect, Apple AirPlay 2 en Google Chromecast.

Natuurlijk kan de nieuwe System Audio SA Silverbar ook worden gebruikt in een multiroom-netwerk met andere streaming-apparaten. En natuurlijk kan de Silverbar samenwerken met de luidsprekers van de Silverback productlijn.

De afmetingen van de Silverbar zijn 72,2 x 17 x 10,6 centimeter. Een standaard wordt meegeleverd, maar de gebruiker kan de Silverbar ook aan de muur hangen.

System Audio Silverbar: prijs en leveringsinformatie

Nar verwachting gaat de levering van de Silverbar in de zomer van 2023 beginnen, met keuze uit White Satin en Black Satin. Op de website van de fabrikant staat een adviesprijs van net geen 1.700 euro genoteerd.

MERK

EDITORS' CHOICE