NIEUWSFiio

FiiO M15S: draagbare muziekspeler met Snapdragon 660 en Android 10

Het Chinese FiiO, specialist in draagbare audio en desktop audio, heeft de M15S gelanceerd, een draagbare audiospeler die een hoge geluidskwaliteit belooft. De M15S is voorzien van een drietal hoofdtelefoonaansluitingen en natuurlijk kan ook draadloos via Bluetooth geluisterd worden. Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

FiiO M15S

De nieuwe M15S van FiiO is de opvolger van de M15 die in 2019 op de markt is gekomen. De M15S heeft een 5,5 inch HD-scherm met een beeldverhouding van 18:9. De fabrikant heeft gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 660 SoC bijgestaan door 4 GB RAM met Android 10 als besturingssysteem. De gebruiker kan applicaties van derden installeren, zoals bijvoorbeeld Apple Music en andere streaming-diensten. Muziekbestanden kunnen ook opgeslagen op het apparaat, maar de opslagcapaciteit is karig te noemen. 64 GB is immers niet veel voor wie bitperfect geripte CD’s of hi-res bestanden wil opslaan. De opslagcapaciteit kan worden uitgebreid met een geheugenkaartje.

De accu heeft een capaciteit van 6.300 mAh. Volgens opgave van de fabrikant biedt de FiiO M15S tot circa tien uur muziekplezier na een volledige oplaadbeurt. De M15S ondersteunt snelladen.

DA-conversie komt voor rekening van een hoogwaardige octa-core DAC-chip van het type ES9038 PRO samen met Bluetooth 5.0 dual-chips (QCC5124), die decodering ondersteunen van LDAC en aptX HD codecs en Bluetooth-transmissie in twee richtingen.

Voor een bekabelde verbinding zijn drie aansluitingen gemonteerd, t.w. 2,5, 3,5 en 4,4 millimeter jackplug-aansluitingen. Het maximale vermogen is 1,2 Watt aan 32 Ohm via de gebalanceerde uitgang.

FiiO M15S: prijs en leveringsinformatie

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE