NIEUWSTeac

Teac VRDS-701: CD-speler met hoogwaardig loopwerk en digitale ingangen

Het Japanse Teac heeft onlangs een nieuwe CD-speler aangekondigd genaamd VRDS-701. De nieuwe VRDS-701 is een uitbreiding van de Reference 700-serie en de speler is uitgerust met een hoogwaardig loopwerk en digitale ingangen. We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en voor welke prijs, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Teac VRDS-701

De VRDS-701 van Teac is voorzien van het nieuwste generatie VRDS-loopwerk. Dit is een uniek aandrijfmechanisme dat de CD op een aluminium basis bevestigt, hetgeen resulteert in een toename van de massa van het roterende systeem, waardoor trillingen worden verminderd. Dit zou de nauwkeurigheid van het lezen van informatie van de schijf significant verhogen.

De Teac VRDS-701 is volledig gebalanceerd opgebouwd in een dual mono configuratie om aldus een uitstekende kanaalscheiding te bereiken. Omdat de VRDS-701 is voorzien van een volumeregeling kan het apparaat eventueel rechtstreeks op een eindversterker of actief luidsprekersysteem worden aangesloten.

Bovendien kan de Teac VRDS-701 fungeren als een externe DA-converter die PCM-streams tot een resolutie van 32-bit/384 kHz, DSD tot DSD512 en MQA-formaat kan decoderen, zowel afkomstig van MQA CD’s als van de digitale ingangen. Een USB-C aansluiting is aanwezig om de VRDS-701 te verbinden met een computer.

De basis van de voeding bestaat uit afzonderlijke ringkerntransformatoren voor de analoge sectie en de digitale sectie en het loopwerk. Niet alleen het loopwerk is van Teac zelf, maar ook de HCLD2-bufferversterker en hoofdtelefoonversterker zijn afkomstig uit eigen huis.

De VRDS-701 zal worden aangeboden in een zilveren en zwarte uitvoering. Prijs en leveringsinformatie zullen later bekend gemaakt worden.

Teac VRDS-701: technische eigenschappen 

  • Ondersteunde optische schijfformaten: CD-DA, CD-R, CD-RW, MQA
  • Digitale ingangen: 1 x USB-C , 1 x coaxiaal, 1 x optisch
  • Analoge uitgangen: 1 x XLR (gebalanceerd), 1 x cinch
  • Digitale uitgangen: 1 x coaxiaal, 1 x optisch
  • Externe klokingang 1 x BNC 10 MHz
  • Afmetingen (B x H x D): 444 x 111,3 x 333,6 millimeter
  • Gewicht: 11,8 kilogram


EDITORS' CHOICE