Roberts Stylus en Stylus Luxe: draaitafels met phono-versterker en USB-uitgang

Het Engelse Roberts heeft een tweetal nieuwe draaitafels uitgebracht genaamd Stylus en Stylus Luxe. Beide modellen hebben een ingebouwde phono-versterker, die eventueel overbrugd kan worden. De Stylus Luxe heeft een direct aangedreven draaiplateau en een aluminium frontje. Beide draaitafels worden speelklaar geleverd, d.w.z. met een element van Audio-Technica.

Roberts Stylus: riemaangedreven draaiplateau

Het Engelse Roberts is groot geworden met het bouwen en verkopen van radio’s, Met de Roberts Stylus, waarvan de draaitafel wordt aangedreven door een riem, en de direct aangedreven Stylus Luxe breidt het Britse audiobedrijf zijn portfolio van draaitafels gestaag uit. Beide toestellen zijn uitgerust met een USB-aansluiting en een schakelbare MM phono-voorversterker en bieden volgens de fabrikant een eersteklas introductie in de fascinerende wereld van vinyl.

De Stylus is voorzien van halfautomatische riemaandrijving met twee snelheden, t.w. 33 en 45 toeren per minuut. Een element van Audio-Technica type AT3600L is voorgeïnstalleerd. Wie zijn vinylschatten elegant het digitale tijdperk in wilt brengen, kan dat doen via de USB-poort.

Roberts Stylus Luxe: Direct Drive draaiplateau

Ook de Stylus Luxe heeft een USB-aansluiting zodat vinylplaten gedigitaliseerd kunnen worden. De Stylus Luxe heeft echter een directe aangedreven draaiplateau, ook met de gebruikelijke twee snelheden van 33 en 45 toeren per minuut. Verder heeft de Stylus Luxe een koolstof toonarm en het AT-95E element van Audio Technica. Het chassis heeft een afwerking in notenhout en een frontpaneel van geborsteld aluminium.

Roberts Stylus en Stylus Luxe: prijzen en leveringsinformatie

We weten niet zeker vanaf wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen, maar de Stylus zou naar verluidt inmiddels verkrijgbaar moeten zijn. Over enkele weken zou de Stylus Luxe moeten volgen. Officiële prijsinformatie voor de Benelux hebben wij nog niet vernomen. Louter ter indicatie noteren we hieronder de prijzen die wij op Duitse websites hebben zien staan. Vanwege lokale verschillen m.b.t. omzetbelasting (BTW) zou de prijs in de Benelux iets hoger of lager kunnen liggen.

Roberts Stylus:            379 euro
Roberts Stylus  Luxe:  579 euro

MERK

EDITORS' CHOICE