NIEUWSPrimaLuna

PrimaLuna EVO100 Tube Phono Preamplifier: phono-voorversterker met buizen

PrimaLuna heeft een nieuwe phono-voorversterker gelanceerd: de EVO100 Tube Phono Preamplifier. Het muzieksignaal van het aangesloten draaitafelelement gaat door een circuit met buizen dat handmatig point-to-point is gesoldeerd. De nieuwe phono-voorversterker is volgens de makers een combinatie van vakmanschap en moderne techniek. Wat we daar bij HIFI.NL van vinden, kun je al lezen, want we hebben met de review van de PrimaLuna EVO100 phono voorversterker een absolute wereldprimeur.

PrimaLuna EVO100 Tube Phono Preamplifier

PrimaLuna is een specialist als het gaat om het bouwen van hoogwaardige circuits met buizen. Het nieuwste product is de PrimaLuna EVO100 Tube Phono Preamplifier en deze phono-versterker is geschikt voor zowel mm-elementen als mc-elementen waarbij de gebruiker de PrimaLuna EVO100 met draaiknoppen op de voorkant kan aanpassen aan het aangesloten element.

De behuizing is handmatig gemaakt en is vijf keer gelakt voor het beste resultaat en een lange levensduur. De schakelingen zijn point-to-point handmatig gesoldeerd en PrimaLuna heeft louter onderdelen van hoge kwaliteit geplaatst. Een SoftStart circuit beschermt gevoelige componenten tegen inschakelpieken en verlengt de levensduur. Verder heeft PrimaLuna de nodige thermische en elektrische beveiligingen verwerkt in de EVO100.

PrimaLuna geeft voor de EVO100 een frequentiebereik op van 0 tot 20 kHz (+0/-3 dB). Bij gebruik van een MM-element is de kanaalscheiding groter dan 75 dB (1 kHz). De A-gewogen S/R-verhouding is groter dan 75 dB. Bij gebruik van MC is de kanaalscheiding groter dan 60 dB en is de A-gewogen S/R-verhouding groter dan 60 dB.

Adviesprijs PrimaLuna EVO100 Tube Phono Preamplifier (zilver of zwart front): 3.590 euro. De review? Hier!EDITORS' CHOICE