NIEUWSElac

Elac Vela BS 404: tweeweg monitorluidspreker die productlijn compleet maakt

Het Duitse audiobedrijf Elac heeft de Vela BS 404 gelanceerd en met de lancering van deze tweeweg monitorluidspreker is de Vela-serie compleet. De Vela BS 404 is leverbaar in de uitvoeringen zwart, wit en notenhout.

Elac Vela BS 404: lid van vooraanstaande familie

De behuizing van de Vela BS 404, die luxueus is vervaardigd uit houtmateriaal met een hoge materiaaldikte en licht naar achteren is gekanteld, vormt met zijn trapeziumvorm de basis voor een tijdloze elegantie. De hoogwaardige hoogglansafwerkingen of het echte houtfineer in combinatie met de talrijke aluminiumtoepassingen getuigen van de aandacht voor detail en de hoge kwaliteitsnormen. Zijn krachtige, maar toch elegante look geeft een glimp van de indrukwekkende muzikale prestatie, aldus de Duitse fabrikant Elac.

De Vela BS 404 is uitgerust met een 180 millimeter woofer en verkent de grenzen van het technisch haalbare: het ruim bemeten aandrijfsysteem maakt een indrukwekkende dynamiek mogelijk, terwijl het ontwerp van het basreflexsysteem verantwoordelijk is voor een diepe, soevereine prestatie in het basbereik.

De AS-XR-technologie van het membraan, met zijn perfecte balans tussen stijfheid en interne demping, zorgt er volgens de ontwerpers voor dat ook het middengebied te allen tijde zeer gedetailleerd in de kamer wordt geprojecteerd en dat de overgang naar de JET-tweeter perfect verloopt. De JET-tweeter zelf is de nieuwste, vijfde generatie en maakt een perfecte resolutie van signalen mogelijk door frequenties tot 50 kHz weer te geven.

Het plezier van authentieke, opzwepende muziekuitvoeringen, ongeacht het genre, is de motor die de VELA BS 404 aandrijft. De directiviteit in het middenbereik, die iets hoger is dan die van het kleinere zustermodel BS 403, ondersteunt lokalisatie en helpt zo om duidelijk te definiëren wat er op het podium gebeurt in ruimtes met een hoog aandeel diffuus geluid. Waar je de VELA BS 404 ook plaatst, zijn vorm past perfect in elk interieur en de weergave is gewoon geweldig.

Elac Vela BS 404: prijzen en leveringsinformatie

De levering zal naar verwachting in de loop van deze maand gaan beginnen. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar ter indicatie hebben we hieronder de Duitse adviesprijzen genoteerd. Mogelijk zal de prijs in de Benelux daar straks iets van afwijken, bijvoorbeeld door verschillende lokale tarieven van omzetbelasting. De Duitse adviesprijzen zijn dus uitsluitend een indicatie.

Elac Vela BS 404 zwart hoogglans:      1.599 euro
Elac Vela BS 404 wit hoogglans:          1.599 euro
Elac Vela BS 404 walnoot hoogglans:  1.699 euro

MERK

EDITORS' CHOICE