NIEUWSTriangle

Triangle Secret LCR7: inbouwluidspreker voor horizontaal of verticaal gebruik

De Franse luidsprekerfabrikant Triangle heeft de Secret LCR7 gelanceerd, een tweeweg luidspreker die gemaakt is voor inbouw in een muur. De Secret LCR7 is geschikt voor verticale of horizontale plaatsing en kan dus gebruikt worden voor links, midden of rechts. Dat blijkt ook uit de letters LCR in de typenaam.

Triangle Secret LCR7: tweeweg luidspreker voor inbouw in een muur

De nieuwe tweeweg Secret LCR7 van Triangle is een veelzijdige inbouwluidspreker die zowel horizontaal als verticaal geplaatst kan worden. Triangle's Secret LCR7 is ontworpen voor stereo- en thuisbioscoopgebruik en beschikt over twee midrange/bas-drivers met een diameter van 170 millimeter voorzien van een polypropyleen membraan en een instelbare 25 mm soft dome-tweeter.

De LCR7 kan worden ingezet voor front-, midden- en surroundkanalen in stereo- en thuisbioscoopopstellingen. De aanduiding “Secret” slat op het feit dat de Secret LCR7 vrijwel onzichtbaar kan worden weggewerkt. Het ultradunne en magnetisch te bevestigen beschermrooster kan worden geverfd om bij de kamer te passen.

De luidsprekers hebben een opgegeven frequentiebereik van 60 Hz tot 20 kHz (+/- 3 dB), een gevoeligheid van 90 dB efficiëntie en een maximale belastbaarheid van 140 Watt. De cross-over dient tevens als bescherming tegen mogelijke stroompieken van de versterker.

De gebruiker (of installateur) kan de Secret LCR7 aanpassen aan zijn omgeving. Zo zijn de lage en hoge frequenties in drie standen in te stellen (-2 dB, 0 en +2 dB) en maakt de instelbare tweeter het mogelijk om de luisterpositie te optimaliseren.

De installatie is eenvoudiger gemaakt dankzij de drukknopaansluitingen die geschikt zijn voor luidsprekerkabels met een doorsnede van 1,5 tot 5 mm2. Het montagesysteem heeft een diepte van slechts 10 centimeter nodig. Ten slotte wordt er een montagesjabloon bij de luidspreker geleverd voor nauwkeurig snijden en positioneren.

De Triangle Secret LCR7 is nu verkrijgbaar voor 249 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE