NIEUWSKlipsch

Klipsch lanceert krachtige subwooferlijn passend bij Reference Premiere II familie

Het Amerikaanse luidsprekermerk Klipsch heeft een nieuwe productlijn van subwoofers aangekondigd bestaande uit vier modellen. De hoogwaardige subwoofers zijn volgens de fabrikant gebouwd om de kracht en prestaties van de vlaggenschip Reference Premiere-luidsprekers te evenaren.

Klipsch Reference Premiere Subwoofers

Alle modellen zijn voorzien van een naar voren gerichte, gesponnen koperen Cerametallic-woofer aangestuurd door een klasse-D versterker gevoed door een analoge voorversterker, instelbare low-pass cross-over- en faseregelaars. De LFE/RCA-ingangen op lijnniveau kunnen gelijktijdig worden gebruikt met een optionele draadloze ingang, waardoor één subwoofer kan worden aangesloten op meer dan één luidsprekersysteem.

De RP-1000SW combineert een 10-inch driver met een klasse-D versterker die 300 Watt RMS kan leveren in een behuizing van ongeveer 16,5 inch lang, 15 inch breed en 30 inch diep. De subwoofer pakt volgens Klipsch op bij 19 Hz (±3 dB) met een opgegeven maximale SPL van 118 dB.

De iets grotere RP-1200SW combineert een 12-inch driver met een klasse-D versterker die 400 Watt RMS kan leveren in een behuizing van ongeveer 19 inch lang, 17 inch breed en 26 inch diep. De RP-1200SW pakt lager op t.w. bij 16 Hz (±3 dB) heeft een maximaal SPL van 121 dB.

Nog iets hoger op de ladder staat de RP-1400SW met een 14-inch driver en een klasse-D versterker die 500 Watt RMS kan leveren in een behuizing van ongeveer 21 inch hoog, 20 inch breed en 26 inch diep. Ook deze sub pakt op bij 16 Hz (±3 dB) maar hij kan met een maximaal SPL van 124 dB nog iets harder spelen.

Het vlaggenschip RP-1600SW is voorzien van een 16-inch driver met een klasse-D versterker die geschikt is om 800 Watt RMS te leveren in een behuizing van ongeveer 23 inch lang, 23,5 inch breed en 27 inch diep. De RP-1600SW gaat lager dan de laagste toon van een kerkorgel en pakt op bij 14 Hz (±3 dB) met een donderend volume van maximaal 125 dB.

De MDF-kasten beschikken over afgeronde hoeken en schokabsorberende rubberen voetjes. De afwerking is van krasbestendig vinyl met een ebbenhouten motief en een geweven zwart stoffen rooster. Alle modellen hebben een garantie van vijf jaar.

De prijzen voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE