NIEUWSSkyAnalog

SkyAnalog lanceert Reference MC-Cartridge

Het Chinese SkyAnalog, dat al jaren succesvol op de markt is met zeer hoogwaardige MC-elementen, heeft een nieuw en zeer hoogwaardig mc-element gelanceerd genaamd Reference. De Reference is het nieuwe vlaggenschip van SkyAnalog.

SkyAnalog Reference: hoogwaardig mc-element

De nieuwe Reference van SkyAnalog is volgens de in Nederland gevestigde importeur City Audio Trade van absolute topklasse en vertegenwoordigt een nieuw kwaliteitsniveau. Ontwerper Jack Leung heeft een volledig nieuw mc-element ontwikkeld dat wordt gebouwd volgens een extreem nauwkeurig fabricageproces. Na vele testen en langdurig luisteren is de geheel nieuw ontworpen elementbehuizing tot stand gekomen, het resultaat is een nagenoeg resonantiearme constructie. Het symmetrische ontwerp van de elementbehuizing maakt een eenvoudige installatie van het element en een ongecompliceerde afstelling mogelijk.

Een nieuwe wijze van spanning genereren zorgt voor een betere ruisonderdrukking bij het aftasten, oftewel meer muziek en minder bijgeluiden. De precisie componenten van het magnetische circuit worden vóór montage geselecteerd om een zo nauwkeurig mogelijke werking te garanderen. De nude diamond met complexe MicroRidge-vorm zorgt voor de meest excellente geleiding van de naald in de plaatgroef en maakt zo een zeer gedetailleerde weergave met minimale vervorming mogelijk. De MicroRidge, gepatenteerd in 1983 door Namiki uit Japan, is een zeer complexe stylus vorm die alleen geproduceerd kan worden door gebruik te maken van lasersnijtechnieken. De MicroRidge-stylus dupliceert bijna honderd procent van de vorm van de snijnaald welke gebruikt wordt in de vinylperserij.

In combinatie met de lichte en extreem stijve saffieren cantilever, resulteert dit in een van de meest hoogwaardige MC-elementen ter wereld.

SkyAnalog geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 30 kHz (+/- 1 dB). De kanaalscheiding is groter dan 30 dB bij 1 kHz. De uitgangsspanning is 0,35 mVolt bij een snelheid van 3,54 cm/s. De uitgangsimpedantie is acht Ohm en SkyAnalog adviseert een belasting tussen 200 en 470 Ohm.

SkyAnalog Reference: prijs en leveringsinformatie

De SkyAnalog Reference heeft een adviesprijs van net geen 3.000 euro.

Meer weten? Kijk dan op de website van Skyanalog of de website van importeur City Audio Trade.

MERK

EDITORS' CHOICE