NIEUWSHiFiMan

HiFiMan Audivina: gesloten magnetostatische hoofdtelefoon

Hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft de Audivina onthuld, een gesloten over-ear magnetostatische hoofdtelefoon met houten oorschelpen. De Audivina is voorzien van HiFiMan’s Stealth-magneten. De kabel is afneembaar. Leveringsinformatie en prijs voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.

HiFiMan Audivina

Het geavanceerde magneetontwerp is akoestisch transparant, waardoor reflecties die de integriteit van de geluidsgolven aantasten drastisch worden verminderd, waardoor alleen pure geluidsuitvoer wordt verkregen die nauwkeurig is.

“Toen we Stealth-magneten voor het eerst ontwikkelden, wist ik dat het ontwerp van enorme waarde was voor de pro-audiomarkt,” zo verklaart Dr. Fang Bian, President en CEO van HiFiMan Electronics. “Het volledige ontbreken van interferentie garandeert een nauwkeurige weergave, zo cruciaal bij het opnemen en mixen van muziek. Om precies dezelfde reden zullen audiofielen het luisteren naar muziek via de nieuwe Audivina natuurlijk waarderen.”

De gesloten Audivina beschikt over een resonantiekamer die is geïnspireerd op de akoestische architectuur van het Beyreuth Festival Theater in Duitsland . De akoestiek van dit theater is beroemd om de meertraps demping die ertoe bijdraagt dat de luisteraar een breed, gedetailleerd geluidsbeeld hoort in een kleine, afgesloten ruimte. Het geluid volgt een route door de kamer van de oorschelp van de Audivina, waardoor een breed geluidsbeeld ontstaat dat verder gaat dan wat doorgaans wordt geassocieerd met vergelijkbare geprijsde producten, aldus de toelichting van de fabrikant.

De hoofdband van de Audivina is gemaakt van CNC gefreesd metaal dat met de hand is gepolijst voor de ideale combinatie van comfort en duurzaamheid.

De kabelaansluiting is zo ontworpen dat de contactweerstand laag blijft zonder hoorbaar effect op het signaalpad. De kabel kan desgewenst worden vervangen als de kabel versleten zou zijn of als de gebruiker een betere kabel zou willen gebruiken. De oorkussens zijn gemaakt van milieuvriendelijk, zijdeachtig kunstleer. Volgens HiFiMan zijn klank en muzikaliteit maar ook fysiek draagcomfort en gebruik gemaximaliseerd voor langere luistersessies.

HiFiMan geeft voor de Audivina een frequentiebereik op van 5 Hz-55 kHz. De impedantie is 20 Ohm, de gevoeligheid is 97 dB en het gewicht is 470 gram

Inbegrepen bij het leveringspakket van de Audivina zijn een drietal kabels, t.w. een gewone ongebalanceerde 3,5 mm jackplug kabel van 1,5 meter, een eveneens ongebalanceerde 6,35 mm jackplug kabel van 3 meter en een XLR gebalanceerde kabel van 3 meter.

HiFiMan Audivina: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen leveringsinformatie en prijs voor de Benelux vernomen.


EDITORS' CHOICE